С 300 км/ч: Зетят на премиера Гълъб Донев дрифти с БМВ за €100 000 (СНИМКИ)

4 4 908

Зетят на служебния премиер Гълъб Донев – Стериан Фолев, се оказа редовен участник в нелегални автомобилни гонки, провеждани късно вечер на Околовръстното шосе в София от млади и безразсъдни шофьори с лъскави спортни автомобили.

Джигитът Стериан и премиерската щерка Габриела живеят на семейни начала

24-годишният младеж се ползва с репутацията на един от най-добрите дрифтъри сред младите любители на високите скорости, споделят връстниците му.

Дрифтенето на спортни автомобили със задно предаване е любимо занимание за младежите с финансови възможности, но е строго забранено по улиците, тъй като създава предпоставки за тежки катастрофи. При този вид каране шофьорът умишлено извежда автомобилът извън контрол чрез „презавиване“ и приплъзване на задните гуми, за да може возилото да се движи странично на пътя сред пушеци.

Според автомобилни експерти най-трудни, но ефектни за дрифтене, са спортните модификации на БМВ – М5 и М3 и то по-старите модели, които са със задно окачване.

Любителите на високите скорости в София признават, че сред виртуозите на дрифтенето е Стериан Фолев, който шофира черно БМВ М5 с впечаляващите над 600 конски сили.

Джигитът живее на семейни начала с Габриела, дъщерята на служебния премиер Гълъб Донев. Преди 11 месеца Тери и Габриела зарадваха Гълъб Донев с първородно внуче, след като на бял свят се появи синът им Робин.

Реклама

Въпреки, че е млад татко, Тери Фолев не се е отказал от високите скорости и то не само на автомобилната писта. Беемвето на 24-годишния зет на Гълъб Донев често е засичано на бензиностанцията „Шел“ на Околовръстното шосе в София, където всяка вечер се събират младежи с мощни спортни автомобили, за да се състезават с возилата си.

„Не става въпрос за басове и за залози, както е по филмите, а просто за приятелски състезания на кратки отсечки по магистралата – кой ще стигне първи. Тери Фолев неизменно печели, когато се включва в гонките на пътя, побеждавал е с беемвето си даже макларъни, поршета и ферарита“, признават класата на премиерския зет участници в нелегалните гонки из нощна София.

Според думите им, Стериан често е изпълвал докрай километража на своето БМВ M5, което е снабдено с допълнителен тунинг от „Мирафиори“. Тери е махнал и ограничителя на скоростта на своя звяр на четири колела, за да може да достигне максималната скорост от 330 км/ч. Фабричните ограничители на БМВ са на 250 км/ч.

През зимните месеци, когато на Витоша падне сняг, Тери Фолев задължително се качва с беемвето си в планината, за да дрифти със свои приятели върху непочистените от снега пътеки. Дрифтенето в планината също е строго забранено, тъй като следите от гумите впоследствие се заледяват и образуват ледени бразди, което прави придвижването на автомобили почти невъзможно дори след опесъчаване.

Иначе уменията на Стериан Фолев в автомобилизма личат и от кариерата му на професионален рали пилот. Зетят на Гълъб Донев участва като състезател на „Мирофиори“ в международната надпревара „БМВ Рали купа“, която се провежда на писти в България, Сърбия, Румъния и Гърция. Стериан има множество награди, а преди година дори печели състезанието, провело се на писта „Мотопарк“ в Румъния с участието на над 50 рали пилоти. Младежът се състезава с БМВ М3, за което броил над 100 000 евро преди около 2 г. и което ползва само за рали състезания.

През последните 2 месеца обаче Стериан не е засичан на традиционните нощни гонки на Околовръстно шосе в София. Това кара мнозина да предполагат, че Тери е свален от мощното БМВ лично от своя тъст Гълъб Донев.

След като Донев бе назначен за служебен министър-председател от президента Румен Радев, всички профили на семейството му в социалните мрежи бяха закрити. Деактивирани са както фейсбук профилите на премиерската съпруга Нели, така и тези на дъщеря му Габриела и зетят Стериан.

4 Коментара
 1. ГНУС„ ГНУС„ ГНУС..... казва

  И НЕКА ПРЕМИЕРЪТ ГЪЛЪБ ДА ЗНАЕ„ ЧЕ МНОГО СТРАННИ ЗАНИМАНИЯ И УВЛЕЧЕНИЯ ИМАТ НЕГОВИТЕ ПОДОПЕЧНИ СЪНАРОДНИЦИ….

 2. ОТВРАТЕНА казва

  НАЙ– ДОЛНАТА СВОЛОЧ, КОЯТО НЯКОГА НЯКЪДЕ Е СЪЩЕСТВУВАЛА……. ФАКТ.

 3. ОТВРАТЕНА казва

  МНОГО ДОЛНИ ПРОСТИТУТКИ…. СРАМ ЗА ЖЕНИТЕ ПО СВЕТА…..

 4. ОТВРАТЕНА казва

  РАЗВРАТНИ МЪРШИ СА ОБАЧЕ….. ТЕЗИ НА ПРЕЗИДЕНТА

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.