СХЕМАТА в Narod.bg: Ето как Киро&Асен прибраха 111 млн. от джоба ни през „Булгаргаз“

6 5 796

Играта на милиони, която Киро&Асен проведоха под благовидния лозунг за борба с мафията, завърши с тотален успех, но не за народа. Цената на газта в България е сред най-високите в ЕС, защото на гърба ни харвардците са прибрали 111 милиона лева през схема с „Булгаргаз“, докладва източник на Narod.bg, запознат с криминалната схема.

Казусът е ясен, а документалните следи за грабежа стоят, трябва само някой да се заеме със казуса – през февруари 2022-а кабинетът „Петков“ назначи за шеф на „Булгаргаз“ своя довереник Людмил Йоцов, след което спря да плаща на руската „Газпромекспорт“ с мотива, че България няма да се поддаде на натиск от Москва да плаща синьото гориво в рубли.

Людмил Йоцов е част от ОПГ за милионни кражби през „Булгаргаз“

Реклама

Междувременно, обаче, частната фирма на Йоцов – „Мет Енерджи“, чието ръководство е напуснал дни преди да стане шеф на „Булгаргаз“, резервира количества, купува руския газ, слага си 30% надценка и го продава… на „Булгаргаз“, където началникът Людмил Йоцов подписва фактурите като шеф на държавното дружество.

В резултат политическата ОПГ на Кирил Петков, Асен Василев и Людмил Йоцов прибира 111 милиона 318 хиляди лева или близо 57 млн. евро.

Официално България не ще, но частната „Мет Енерджи” няма проблем да заплаща на „Газпром” в рубли, след което е продавала на България руски газ с 30% надценка, понеже Киро и Асен не са позволявали на „Булгаргаз“ директно и по-евтино купуване от руския газов гигант.

6 Коментара
 1. ОТВРАТЕНА казва

  “ ДА„ НО НА КАКВА ЦЕНА …..“ ДОЛНОКАЧЕСТВЕНА ПОМИЯ

 2. аз казва

  Престанете , бе! Дали пък за 6 месеца направиха такъв октопод, какъвто имаме от 15 години, а? Как мислите? Ако можете, де!

 3. Smartass Academy казва

  “ Нима моята единствена цел на земята е да разрушавам чужди надежди? “

  Михаил Юриевич Лермонтов

 4. ОТВРАТЕНА казва

  ОТ ЧЕРНАТА ХРОНИКА

  https://novini.bg/bylgariya/kriminalno-osemnadeset-plus/732212

  ПРОЧЕТЕТЕ КОМЕНТАРА ПО– ДОЛУ…..

 5. […] през схема с „Булгаргаз“, докладва източник на сайта Narod.bg, запознат с криминалната […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.