РАЗКРИТИЕ: Кирил Петков обещал „бързо“ да вкара Македония в ЕС

8 2 873

Кирил Петков е обещал пред европейските партньори на България безпрепятствено пускане на Република Северна Македония в ЕС. Разкритието, за което Петков отричаше до последно, направи вицепрезидентът Илияна Йотова пред БНТ.

„Една позиция, която ни беше изключително важна, защото ние нямахме на своя страна европейските си партньори.

Имахме една голяма доза неразбиране, имахме много пропуснати месеци, за да обясним българската позиция и в този първи момент не само, че не ги е критикувал, президентът подаде ръка на новото правителство, за да може при първото си посещение Кирил Петков да отиде със силната българска позиция в РСМ – това не е ли помощ?!

Реклама

Още тогава той беше обещал на нашите европейски партньори бърза и безпрепятствена позиция на България за приемането на нашата западна съседка, въпреки националния интерес на страната и съвсем отговорно мога да го заявя“, разкри Йотова.

Тя припомни за продължилия повече от 5 часа Консултативен съвет при президента Румен Радев, където е била препотвърдена българската позиция за присъединяването на РСМ към ЕС.

Според нея Кирил Петков си търси аргументи защо е паднало неговото правителство.

„Като че ли за тези 7 месеца този темп не се оправда. Още в първите месеци правителството сякаш тръгна в една друга посока да предрешава нещата, да няма достатъчно обществена дискусия, да няма съобразяване с желанията на хората, получи се и много бързо конфликт между институциите и всичко това естествено доведе до тези резерви“, коментира Йотова.

8 Коментара
 1. ОТВРАТЕНА казва

  КАТО ЦЯЛО НЕ СТЕ МНОГО ОРИГИНАЛНИ„ А СТЕ СМЕШНИ…..

 2. ОТВРАТЕНА казва

  МНОГО ГРОЗНА “ ДЪРЖАВА “ СТЕ„ КИРО !

 3. ОТВРАТЕНА казва

  ФАШИСТКО УРОДЛИВО КОПЕЛЕ….

 4. ОТВРАТЕНА казва

  У ВАС ГЕНОЦИДЪТ Е ПОЗНАТО СРЕДСТВО ЗА СОЛИДАРНО ПОГАСЯВАНЕ НА КРАЖБИТЕ„ А??

 5. казва

  Да – Сев.Македония – Следва да Е член на ЕС ! ..а И на НАТО !
  Не – НЕ е Този начинът, По който Българската Държава да Участва и Вспомогне ЗА това !
  …и като Се сепне Човек че у Нас хем Е “държава”, хем Е “нашта”
  – Никакво преговаряне. РеИнженерингът+НовНюрнбергски !

 6. Пламен казва

  Да, Кирил Петков успя в бърз порядък да измие срама за България от изцепките на РеZидента и подгласничката му, които с тъпи аргументи, чийто връх е измисленото от зеления чорап българско национално малцинство в Северна Македония (хем македонци няма, всички са българи, т.е. мнозинство, хем искаме мнозинството да е признато малцинство, но от фуражка какво да очакваш?). Излизането от задънената от Борисов и Радев улица е един от големите успехи на правителството.

 7. хамалин казва

  въртоглав е (бг сееленете пламенчо плюха на изстрадалите с кръв наши майки и бащи);никой не излезе да се възмути, а смао какви ги приказвахме. на такива като тебе чикиджии пламене семето ви да изсъхне до девето коляно:чикиджия съ чикиджия (какъв радев ве шизофринико бъгърски:теб майка не те е раждала ве животно)

 8. Албанец казва

  До хамалина:Какво каза бе смотаняко ,само ти си знаеш ,сънувал си май кошмар някакъв?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.