Оставки в Narod.bg: БСП се разпада

5 4 318

Българската социалистическа партия е напът да сложи край на столетната си история. От голяма лява партия на България БСП се е превърнала в малка четвърторазрядна организация, коментират напуснали редиците й социалисти, видя Narod.bg.

Поредното доказателство за разпада на партията, който е започнал още когато Корнелия Нинова застана начело, идва от Видин, където цялото ръководство на БСП хвърли оставки.

Деветима членове на БСП обявиха напускането на редовете на партията и видинската Общинска организация остана без ръководство, предаде БТА. Те са обявили решението и мотивите си на пресконференция в областния град, в която са участвали Димитър Велков, председател на Областния съвет на БСП и на видинската организация на социалистите, и Борислав Василев, зам.-председател на Общинската организация на БСП. 

Димитър Велков прочете пред журналисти позицията на напусналите партията членове, под която те са положили своите подписи и са декларирали, че прекратяват членството си в БСП по собствено желание. Като основен мотив те са посочили „ дълбокото разминаване между програмата и целите на БСП и провежданата от националното ръководство политика“.

Според напусналите, в резултат на водената от централното ръководство на партията политика, се е „обезличила идейната идентичност на БСП“ и тя се е превърнала „от масова партия, която обединява съмишленици, в лидерска партия, подчинена на удовлетворяване на личните цели и амбиции на тесен кръг хора“, „от голяма лява партия на България БСП се е превърнала в малка четвърторазрядна“.

Реклама

Те декларират, че са несъгласни с острата конфронтация на ръководството на БСП с президента, „която е лишена от всякаква политическа логика и която очевидно обслужва интереси по дестабилизация на държавата“.

Димитър Велков, обяви, че в последните години е факт организационният разпад на партията и разбиване на Общинската партийна организация във Видин, създаване на паралелен център, извън легитимно избраните органи и лишаване на Видинската партийна организация от уставно финансиране.

Декларацията завършва, че напусналите членове „не виждат в лицето на Нинова и групата ѝ политически морал и идейна посока за осъществяване на левите идеи. БСП загуби облика и демократичността си, превърна се в лидерска партия и скоро хората ще дадат отново тежката си оценка“, смятат напусналите.

Борислав Василев, каза пред журналисти, че вземането на решението за напускане на БСП е било особено тежко за всичките деветима членове. Защото те са трето поколение социалисти, закърмени с идеите на  партията, които са отстоявали и отстояват в своя съзнателен живот.

Въпреки очевидните проблеми в партията на „Позитано“ 20 се правят, че нищо не се случва в редиците на социалистите. Лидерката Корнелия Нинова до последно е решила да стиска кокала, въпреки че през последните години оставката ѝ бе поискана безброй пъти. 

Преди дни Нинова оптимистично обяви, че БСП е напълно готова за избори и тръгва с позитивна кампания към предсрочния вот. Интересно обаче е на какво се крепи оптимизмът ѝ, след като в следващия парламент БСП няма шанс изобщо да влезе в управлението – Нинова нонстоп говори срещу ГЕРБ и ДПС, а пък със заявките си за „незабавни преговори с Газпром“ се отдалечава и от коалиция с „Промяната“ и десните.

5 Коментара
 1. ОТВРАТЕНА казва

  НЕ СТАВА САМО С КРАДЕНЕ„ ТОВАРИЩИ….

 2. trifon14 казва

  кордела нинова е много лакома и крадлива . По поръчение на иван костов кордела влезе в БСП , оглави я и я ликвидира ! На иван костов 2 пъти му е отказвано да бъде приет в БКП преди 1990 г и той затова си отмъщава . ЦИГАНИН !!!!!

 3. Атанас Кирилов казва

  БСП уж се разпадала заради 9 напуснали власи от Видин. Има и двама кретени от Перник, единият е кмета Владимиров. Плюйте нещастници, Киро Простото, баща му Петко Змията и Боко Тиквата ще се погрижат за вас.

 4. Атанас Кирилов казва

  БСП се била разпаднала понеже 9 власи от Видин я били напуснали. Смях!
  За народа щели да се грижат Киро Простото, баща ме Петко Змията от ДС и Боко Тиквата.

 5. еха казва

  Тия явно са осъзнали, че няма да се докопат до постове и възмутени напускат. Ще се преориентират към някоя по-вървежна партия, че барем ги огрее завалийките!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.