Бойко Рашков гневен: В момента в МВР уволняват доказани професионалисти, които разкриваха корупция

1 1 832

„Стоим ли на позицията си „мутри, вън“ или вече сме на позицията „мутри, вътре“? Аз стоя на позицията си и ще стоя докрай“, попита бившият вътрешен министър

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков разкритикува приемника си Иван Демерджиев за смените на върха на МВР, видя Narod.bg.

„В момента в МВР се уволняват доказани професионалисти“, обвини Рашков в интервю по бТВ. Той заподозря умисъл в това действие, както и натиск върху сегашния министър за назначенията и рокадите.

„Това беше екипът, който извърши реформа в централната част на дирекция на Националната полиция и разкри корупционни схеми в единния център за наказателната дейност по линия на КТД. Тази служба беше разформирована. Дали не се цели да се възстанови подобна корупционна дейност в дирекцията на националната полиция? Заради липсата на мотиви за уволнението – всеки български гражданин може да допусне това“, добави Рашков. 

Рашков настоя да бъде освободен един от заместник-министрите на Демерджиев, но не пожела да назове името му.

„Надявам се да видим и персонална корекция в ръководството“, каза той и съобщи, че един от служебните зам.вътрешни министри е живял 6 месеца незаконно в държавно жилище без да плаща наем.

Реклама

„Стоим ли на позицията си „мутри, вън“ или вече сме на позицията „мутри, вътре“? Аз стоя на позицията си и ще стоя докрай“, попита Рашков.

В отговор на въпроса дали шефът на ГД „Национална полиция“ е бил сменен заради незаконния арест на Бойко Борисов, Рашков заяви: „Аз не мога да кажа, че това е мотив за отстраняването на шефа на полицията. Министър нито задържа под стража, нито освобождава“.

Преди ден стана ясно, че Атанас Илков сменя на поста Венцислав Кирчев, който отива в звеното за подпомагане на вътрешния министър.

„Питам се и аз дали с г-н Демерджиев все още сме в един отбор. Мислих, че целим да се премахнат корупционните практики за купуване на гласове. Мислех, че се борим ГЕРБ и ДПС да не се връщат във властта. С промените се цели МВР да се върне във времето на Борисов ли?“, попита Бойко Рашков.

Бившият министър на вътрешните работи обяви, че е разговарял и с президента, и със служебния премиер за рокадите, като се надява те „да не са знаели за тези своеволни промени, които някои в МВР си позволиха да предприемат“. Рашков каза още, че е в принципно добри отношения с Румен Радев.

„Виждаме се и разговаряме много рядко с него. Информирал съм го за моята тревога по отношение на рокадите в МВР“, уточни Рашков.

1 Коментар
 1. казва

  Да – казаното от г-н Рашков – Звучи ! …но Е ли Вярно ?
  Не – Няма АбсолютноНикаква Публична Яснота виа Доказателства дали Е или НЕ е вярно.
  ———
  Колко Пъти/Години Ни играят на “добри” и “лоши” Ченгета ?!
  Колко “промени” / “рокади” ДъСъ направиха ?!
  …и Продължаваме да имаме НайМногобройните органи ред&сигурност по ТазиПланета (по брой пер капита Реално живеещи) !
  …ама Резултати – Ниц !

  Тогава ли ? – РеИнженетингът+НовНюрнбергски. ..и Без Прошка&Давност.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.