Бившата министърка на ГЕРБ Николина Ангелкова строи палат в Созопол

9 4 531

Бившата министърка на туризма в правителството на ГЕРБ Николина Ангелкова е поредната известна персона, която се е сдобила с апетитен парцел на метри от морето.

Ексдепутатката от ГЕРБ е е инвестирала над половин милион лева в земя в Созопол, като със семейството ѝ имали намерение да си построят там лятна хасиенда, където да отмарят далеч от лудницата на пренаселения южен курорт, пише „Ретро“.

Парцелът на Ангелкова се простира на обширните 3 декара и точната му цена е 557 412 лв. По документи се води земеделска земя, но статутът му винаги може да бъде променен и мястото да бъде годно за законни строежи. 

Имотът се води изцяло на името на бившата министърка, а не на двамата със съпруга ѝ Христо. Средствата, с които е направила мащабната инвестиция, Ангелкова е вписала, че са от банков кредит, както и от дарение на родителите ѝ, вижда се от декларацията ѝ пред КПКОНПИ.

Реклама

В Созопол имоти за чудо и приказ имат редица известни личности, политици и олигарси. Бившият министър на транспорта – Николай Събев, е сред най-големите инвеститори там и притежава няколко къщи и апартаменти. Всяка седмица той може да бъде забелязан на разтуха в една от вилите си, която се намира на първа линия до морето, буквално кацнала на живописна скала, и разполага с куп екстри. Дори докато бе начело на транспортното ведомство, почти всеки уикенд, включително през зимата, шефът на „Еконт“ се уединяваше там със значително по-младата си половинка Донка.

В местността Буджака на Созопол се намира и имението на издателя Иво Прокопиев, където преди седмица бе забелязан да му гостува Кирил Петков с жена си.

В съседство на неговата резиденция е и тази на беглеца Цветан Василев. Банкерът притежава един от най-скъпите имоти в местността. Палатът е оценен на над 2 млн. евро. Култовото имение, решено в жълто и бяло, е със средиземноморска архитектура и постоянно видеонаблюдение и е едно от най-внушителните във ВИП квартала. 

Издирваната от ФБР и Интерпол криптоизмамница Ружа Игнатова също е собственичка на огромен мезонет в един от най-древните градове по родното Черноморие.

9 Коментара
 1. БУДИЛНИКЪТ НА КУХИТЕ казва

  ПРИНЦИПНО, НА ПРОСТАКА НЕ МУ СТИГА ДОТАМ СЪЗНАНИЕТО, ЧЕ ДРУГИТЕ ИМАТ НУЖДА ОТ ТОВА„ ОТ КОЕТО ИМА НУЖДА ТОЙ.

 2. ОТВРАТЕНА казва

  ДОЛНИ СТЕ„ АМА НЯМА ПО– ГОРНИ„ ТАКА ЧЕ ………

 3. ОПС казва

  Че наш“та кобилка Ангелинка ,ако не гепне нещо,защо се отъркваше около Баце толкоз време.Да не би заради усмивката и на Фернандаел

 4. ЛЕСНИЧКО Е..... казва

  ЗАТОВА ПЪК ФАНДЪКОВА ЩЕ ХОДИ ПО ХОТЕЛИ„ ЗА ДА НЕ БИЕ НА ОЧИ. НАЛИ„ МЪРШИ??

 5. ОТВРАТЕНА казва

  Да, де…. Аександър Македонски най- добре е знаел, че мястото на конете е в кпнюшнята. Има хора, на които не можеш да кажеш “ Изглеждаш прекрасно “ без да се изчервиш от срам…..

 6. БЛОНДИ казва

  ИМАЙТЕ В ПРЕДВИД „ МЪРШИ, ЧЕ АРХАНГЕЛИТЕ БЪРКАТ БЕТОН……

 7. инжинер-генеколог казва

  този дръглив кон има забрана да се размножава виж нея ,виж и „жребеца“ и си представи какво ще изкенза накрая

 8. казва

  Даааа…то И в РимскатаИмперия – Елитът се Е бил самозабравил…И в Латинската…И в Османската…и това СА били Елити ! , и Империи !
  – и що Стана В резултат на Това ?!

  …а из ЗемитеНи, и то Нонстоп Йощ от 1944та – хем “елит” , хем “държава” задунайГуберния !
  – та какво Друго Да очаква Човек от Вси”наште” задунайГаулайтеря я !
  ———-
  Никакво преговаряне.
  – РеИнженерингът+НовНюрнбергски !

 9. ОТВРАТЕНА казва

  ПОНЕЖЕ ГНУСНИТЕ ГЕРБАДЖИЙСКИ СВИНЕ НЕ ЗНАЯТ КАК ХОРАТА ИЗКАРВАТ С ЧЕСТЕН ТРУД ЗА ЗАЛЪК ХЛЯБ И ДЪРЖАТ ОТВОРЕНИ МАГАЗИНИТЕ СИ В НЕДЕЛЯ ПО СЪЩАТА ПРИЧИНА.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.