Кирил Петков в атака: Европа иска Бойко да се пенсионира, ако имаме съд, ще лежи в затвора

4 2 303

Бойко Борисов трябва да се пенсионира. Той спира България и ГЕРБ. Той се е запънал, защото го е страх. Това заяви бившият премиер Кирил Петков по адрес на лидера на ГЕРБ. „Борисов знае добре, че при работеща съдебна система той ще ходи в затвора. Няма как с него да направим съдебна реформа. Дори европейските лидери ми казаха, че Борисов трябва да се пенсионира“, коментира още Петков пред Нова тв.

По темата с газа бившият премиер посочи, че цената на втечненото синьото гориво, което е договорено да дойде у нас със 7 танкера, е 30$ под цената на европейския пазар. „Ако България ги поиска тези танкери, доставящата фирма не може да ги откаже“, отговори Петков на въпрос за сигурността на тези доставки. Те ще дойдат директно от производителя без да има посредници. 

Реклама

Бившият премиер упрекна служебния кабинет за кризисния щаб в енергетиката. „Не се покани никой от Булгаргаз, никой не се обади на тази фирма, която беше готова да си отстъпи слота за октомври месец и доставчика не беше потърсен“, обясни Петков. Той е категоричен, че ако до 19 август да не се заключат планираните доставки с танкер през октомври и ноември, ще възникне сериозен риск.

Петков посочи още, че е важно интекронектора с Гърция да заработи до края на август. „Когато завъртяхме крана, имаше вече налягане в гръцката връзка. Газ в тръбата има. Сега ни трябва Акт 15 и Акт 16, които могат да бъдат издадени от българските институции до края на август“, твърди лидерът на ПП.

Той е на мнение, че България не трябва да разчита на „Газпром“ за доставките на газ тази зима. „Проблемът не са рублите, а сигурността на доставките. Представете си, че точно започва отоплителния сезон и спират подаването. Ако тази зима не сме зависими от „Газпром“, това е най-доброто нещо за България“, коментира Кирил Петков.

4 Коментара
 1. НЯМА ДА ПОДАМ ОСТАВКА казва
 2. СВИДЕТЕЛКАТА казва

  КИРИЛ Е НУЖЕН !!! ЗА ДА СЕ ЗАТВОРИ ВЕРИГАТА НА ПЕРВЕРЗИЯТА……

 3. ОТВРАТЕНА казва

  ПРИНЦИПНО, КИРО, ТРЕТОСТЕПЕННИ АКТьОРИ КАТО ТЕБ НЕ ТРЯБВА ДОРИ ДА ЖИВЕЯТ…… ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ВЛЕЧУГОТО ТОМА БИКОВ…….

 4. казва

  А. 19 август – по Стар стил Е Преображение…
  Б. Кире “харвардо” – Тоже Е изделие на Ясно#Кой …
  В. Банкянскио – НЕ е единственият ЗА Процедиране…а е найВидимият/Явният…което Отново Доказва Защо Ясно#Кой го “сътвори”
  Г. Енергията (и то Изобщо) – НЕ е единственият ЦелевоПричинен от Ясно#Кой ФорсмажорПроблем у Нас …Същото Е И с “бизнеса”, И “банките”..И “здравеопазването” ..И Правото…изобщо АбсолютноВсичко у Нас – Е ЗА РеИнженеринг изОснови.
  ———-
  РеИнженерингът+НовНюрнбергски ! …това Е което Ни Трябва. …всичко Друго – Е бошлаф.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.