Заменки в Narod.bg: Вълка обещал да ремонтира къпалнята „Мария Луиза“, в замяна – да му оставят незаконния палат на брега на язовир „Искър“

10 2 619

Бизнесменът Румен Гайтански – Вълка направил серия от совалки в Столичната община, за да спаси незаконния си имот на брега на язовир „Искър“.

Фирмата му „Био Майинг“ има договор за съвместна дейност с „Югозападното държавно предприятие“ към Министерството на земеделието и така влиза във владение на имота, върху който изникна незаконният палат в планината. Строителството в него обаче се контролира от Столичната община, с която Гайтански има дълга история покрай много имотни сделки, пише „Филтър“.

Негови фирми дори са съдружници с общината в къпалнята „Мария Луиза“, която е в окаяно състояние от 20 г. насам, както и целия парк „Борисова градина“ в центъра на София.

Реклама

През 2021 г. след няколко сигнала след няколко сигнала за незаконното строителство до язовир „Искър“  институциите се задействат и общината издава заповед за премахването на две от трите постройки в баровския имот, който по закон трябва да облагородява гората и дивеча. Вълка обаче обжалва в съда и спечели, а общината не обжалва решението. Това става ясно от писмен отговор на земеделския министър Иван Иванов до депутата Александър Дунчев през миналата седмица. В същото време работата по строителството на палата на Вълка е спряла заради многото процедури и проверки, които има за обектите там.

Според запознати с казуса заповедите за премахването на незаконните постройки до язовир „Искър“ са направени така, че да паднат в съда. След като това се случва и срокът за обжалване изтича, в медиите гръмва новината, че собственикът на къпалнята „Мария Луиза“ в Борисовата градина ще я ремонтира и тя отново ще стане кът за отдих на софиянци. Дори управителят на дружеството, в което съдружници са общината и фирми на Гайтански, сочи и срок – работата ще започне през 2023 г.

Това всъщност е била договорката между Вълка и отговорни фактори в общината. Те пишат заповед за събарянето на сарая му така, че да падне в съда, а той инвестира в ремонт на къпалнята в Борисовата градина. В същото време не е ясно дали договорките по сделката ще се случат. В последните 2 години бизнесът на Румен Гайтански е в криза. Негова компания е най-големият кредитополучател от държавната Българска банка за развитие. Дружеството спря да обслужва дълга си от 150 млн. лв. през януари и в него беше назначен управител от банката. Вълка все по-рядко се появява публично и през повечето време в чужбина, твърди вътрешен човек.

В същото време неговите хора тук се опитват да спасят част от бизнес териториите му, които е започнал да губи след охладняването на отношенията му с почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

10 Коментара
 1. ОТВРАТЕНА казва

  И БОКЛУЦИ – МРАЗЯ ПИЦА !!!!!!!!!!!!!!

 2. ОТВРАТЕНА казва

  МЪРШИ

 3. ОТВРАТЕНА казва

  КАРИКАТУРИ

 4. ОТВРАТЕНА казва

  И ПАК – МЪРШИ НА ДВАДЕСЕТ И ШЕСТА СТЕПЕН…..

 5. ОТВРАТЕНА казва

  КЕНЕФ

 6. ОТВРАТЕНА казва

  КРАДЛИВИ МАНГАЛИ В КЛОАКА……

 7. ОТВРАТЕНА казва

  ОТКАЧЕНА СГАН НЕЧЕСТИВА…… МРШИ

 8. казва

  Тоя Доказан “бизнесмен”, Целево”сътворен” от Ясно#Кой – очевидно СтриктноСледва Обичайния път на “развитие” на Вси”наште” ! …та Дори И в “преговарянето” за Индулгенция.
  …и Отделно&Конкретно :
  А. Такава Замяна – в ПонеНормалните Държави – Е НЕдопустима ! …защото :
  – Би била Дискутируема СамоАко се отнася Само до Задължения ! ..било Финанси или Фиск
  Б. Поради Доказания НЕлегален профил на ТозиПалат (край яз.Искър) – Би следвало
  – или собственикът (хайде Без кавички) да я Срине ! ..и Изчисти Надлежно Целия терен наоколо ..и то на Собствени разноски
  – или да бъде Отнета в полза на държавата ! ..като Се Нормализира (статуса й) и се Адресира ЗА Съответно ползване от държавата.

  …но Имайки предвид що Е “нашта “ “държава” …и Фактът че дефакто И-тоя (И-тоя ! ..,т.е. е СамоЕдин от НЕизброяемите “наши” “бизнесмени” ) Е Неин елемент
  – Отново стигаме до Абсолютно Задължителното&Неотменимо ! :
  —- РеИнженерингът+НовНюрнбергски .

 9. Lucid & Ferrous казва

  „РеИнженерингът+НовНюрнбергски „.
  НЯМА коЙ. Цигани революции не правят.

 10. казва

  Задължен за Шамара, Колега Lucid&Ferous ! …Да – трябва да ДоИзясня , т.е. :
  А. Че има ЦелевоПричинена от Ясно#Кой Катастрофа с Профила на населениетоНи у Нас – Факт !
  …но Има И (по чудо !) Оцеляли Хора из ЗемитеНи !
  Б. Че Има ЦелевоПринуден от Същия Ясно#Кой Exodus на Над 2.5М (Два. И Половина. Милиона. ..и то Над ! ..т.е. Поне 45% от НасВсички.) Хора – ЙощПо Факт !
  …но които Хора – се Развиха ! ..и Създадоха както Експертиза (която Нямаме из ЗемитеНи), така И – Мрежиране !, и то Глобално.

  …та събирайки Фактите А+Б ..и Добавяйки Наличната по ЦялСвят Мрежа/интернет
  – Алиниране и Консолидиране на Хората у Нас с ДиаспоратаНи ! ..иии – Бинго !

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.