Narod.bg предсказа: ВМРО иска сватба с партията на Стефан Янев

2 1 779

Диалог за формирането на ново патриотично консервативно обединение започва ВМРО. Както Narod.bg пръв разкри, партията на корпулентния Красимир Каракачанов се е прицелила в предизборна сватба с набиращата сила „Български възход“ на бившия служебен премиер и редовен военен министър Стефан Янев.

Днес войводите, чийто дългогодишен лидер Каракачанов сега се води почетен председател на партията, канят на открит форум “всички българофилски формации, милеещи за благото на Родината ни”.

Това ново обединение трябва да има шанс не само да влезе в парламента, но и да създаде една нова алтернатива за българите, които в момента буквално избират между чужди агенти, гласи анонсът на събитието.

От ВМРО заговориха за предизборно “обединение на българофилите” още в края на юли. Тогава съпредседателят на партията Искрен Веселинов лансира тезата за широка коалиция, като покани директно в нея партията на Стефан Янев “Български възход” и “Има такъв народ” на Слави Трифонов.

Новата формация на Стефан Янев се определи като национално-консервативна, което като идеи е близо до ВМРО. Досега обаче бившият служебен премиер не е коментирал официално темата и не е ясно дали изобщо ще приеме поканата за разговор.

Хората на Слави Трифонов обаче вече отхвърлиха офертата.

Реклама

Не сме се явявали на избори в коалиция и не знам откъде излезе това твърдение. Няма да правим предизборна коалиция, още по-малко с ВМРО, категоричен бе зам.-шефът на партията Тошко Йорданов.

ИТН ще се яви самостоятелно на предстоящите предсрочни парламентарни избори, каза и депутатът Станислав Балабанов и призова да се спрат спекулациите за патриотично обединение.

За решението им не повлия и основната допирна точка между ИТН и ВМРО – противопоставянето на решението за Северна Македония. Българското вето над старта на преговорите беше вдигнато, след като Народното събрание одобри френското предложение и бяха подписани и протоколите към него.

Три основни приоритета, около които политическите сили от спектъра трябва да се обединят в обща предизборна коалиция, изброи ВМРО: националната сигурност, икономически патриотизъм и демографската политика.

Нямаме ограничения и намерения да затваряме формата. Ще обявим място за дебати и среща – всеки е добре дошъл, посочи тогава Искрен Веселинов. Затова покани в новото обединение и бившите си партньори от “Обединени патриоти”. Там воеводите бяха коалиция с НФСВ, а първоначално и с “Атака”, които по-късно изключиха.

Бившият вицепремиер и лидер на НФСБ Валери Симеонов миналата година се оттегли от политиката. Вместо него партията пое Борис Ячев, който е бивш член на ВМРО.

Призивите за обединение идват на фона на растящия рейтинг според социологическите проучвания на “Възраждане”. От партията на Костадин Костадинов се очаква да обере т.нар. патриотичен и голяма част от протестния вот – както срещу системните партии, така и срещу досегашните управляващи.

На последните избори миналия ноември ВМРО се яви самостоятелно и взе едва 1,08% (малко над 28 хил. гласа), а “Патриотичен фронт” (в който НФСБ участва заедно с БНДС “Целокупна България” и БДС-Радикали) – само 0,33%. “Атака” също не стигна и половин процент.

2 Коментара
 1. Спомени казва

  Който се е калирал с ДС-МВРовците на ДС-Ванче караПрас, е свършвал в канала на историята, а някои и в ареста и затвора!

 2. казва

  Старата школа ДъСъ съешва с Новата, демек аг.Иванушка – ще “туторясва” тов.Янив.
  ——
  Никакво преговаряне.
  – РеИнженерингът+НовНюрнбергски !

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.