МАШИНАЦИЯ: Кмет от ГЕРБ поръча две коли за 130 000 лева с 33 екстри (ДАЛАВЕРА за съд)

13 18 417

Автомобили за социалния патронаж и чистотата с подгряване на седалките, разпознаване на умората и аудио система с цветен сензорен дисплей с размер не по-малък от 8.25 инча купува хасковската община Любимец, управлявана от гербопитека Анастас Анастасов.

Така към закупения през миналата година луксозен автомобил община Любимец ще добави още две возила с екстри, за по 65 хил. лева всяко.

В обществената поръчка за избор на доставчик бяха изброени 33 екстри, които трябва да притежават новите автомобили. Според експерти, това ограничава избора до определена германска марка и реално е сделка с предизвестен победител, което е нарушение на закона и трябва да изправи гербаджийския кмет Анастасов пред съда.

Колите са за нуждите на дейност „Домашен социален патронаж“ и за дейност „Чистота“ към община Любимец.

В спецификацията за автомобилите в обществената поръчка беше записано, че те трябва да са с 4+ задна двукрила асиметрична врата с прозрачно остъкляване, с дизелов двигател – не по-малък от 1900 куб. см, дължина – максимум 4900 мм, ширина – до 2100 мм, с разгънати огледала, разход на гориво – не по-голям от 5 л/100 км, цвят – сив металик, старт-стоп система на двигателя, двузонален климатик, система за наблюдение на зоната пред автомобила, друга за разпознаване на пешеходци, трета за разпознаване на умората, аудио система с цветен сензорен дисплей с размер не по-малък от 8.25 инча, да имат автоматично включване на фаровете с отделни дневни светлини, с функция „Посрещане и изпращане“, Bluetooth, отопление на предните седалки с отделно регулиране, отопление на измиващите дюзи на чистачките отпред и др.

Реклама

Общата стойността на двата автомобила е 108 333 лева без ДДС, т.е., 130 бона с данъка

Крайният срок за подаване на документи беше 22 юли и се яви само един кандидат – „Автохит 2000“ ООД, представител на германски производител.

Това е втората поръчка, с която общината под ботуша на ГЕРБ си купува скъпи автомобили.

Първата бе за покупка на луксозен седан за близо 77 хил. лева. Изискванията, които тогава постави Общината за новия автомобил отново се ограничаваха до една марка и включваха екстри от типа на тризонов автоматичен климатроник, тонирани стъкла, кожен салон, вентилирани предни седалки и подгряване на всички, инфо-развлекателна мултимедия, радио, с размер не по-малък от 9 инча и др.

„Домашен социален патронаж“ – Любимец представи трите си нови лекотоварни автомобила. Колите са с марка „Дачия“, всяка на стойност 22 хил. и отговаря на съвременните хигиенни изисквания за пренасяне на храна. Снимка: Община Любимец, архив 2015г.

При предишната поръчка на автомобили за домашния социален патронаж, през 2015 година, закупените коли бяха два пъти по-евтини и може би затова и повече на брой.

13 Коментара
 1. ОТВРАТЕНА казва

  СВЪРШЕНО Е С ВАС„ ОТКАЧЕНИ ФАШИСТКИ ГНИДИ

 2. ОТВРАТЕНА казва

  УБИЙЦИ

 3. ОТВРАТЕНА казва

  ГНУСНА ДОЛНОПРОБНА КРАДЛИВА ИЗМЕТ…..

 4. ОТВРАТЕНА казва

  ЧОВЕК ДА НЕ ВИДИШ ……

 5. Мариана Сумистката казва

  Може би приключи за упадъчните гербаджийски фашисти долнопробния БИЗНЕС С КУРВИ ……??

 6. Мариана Сумистката казва

  ТЪПИ ФАШИСТКИ КОПЕЛЕТА

 7. казва

  Дааа – Вси”наште” задунайГаулайтеря – Продължават да Ни Доят !, че И ДъСъ Гаврят АчикАчик с НасВсички Н.В.Данъкоплатецът.
  …и някои (Само Някои !) Данни :
  А. Е Доказано че Нито Ауди, Нито Фолксваген (хеле пък Мерцедес) имат Официално Представителство из ЗемитеНи ! …което Означава
  – че покупката Е виа Междинен прекупвач Там (в случая Германия)
  ….т.е. Да намерим #Кой Е Първичният “купувач” В Германия ! …и – Action !
  Б. Излиза че ДъСъ “купуват” МПС за “само” 65К лв/всяко (прибл.35К евро) …а
  – Само за 20К евро Се купува Тесла2 (Доказано Топ МПС !) ! ..а Ако е за Държавна поръчка , и то за Извън/Износ от Германия
  —— Има Сериозни Отбивки ! ..а и НЕ се плаща VAT ! …и то за Единична покупка !
  ….значи за Всяко “умело” купено МПС ня#Кой Командирован в Германия от Вси”наште” – “усвоява” Поне 17-18К Евро ! ..и то Наши Данъкоплатски пари !
  ———-
  С Вагабонти – НЕ се преговаря !
  – РеИнженерингът+НовНюрнбергски .

 8. ВИЦЪТ УМРЕ казва

  ОТКОГАТО СА РАЗБОЛЯХТЕ НЕЛЕЧИМО, ОТТОГАВА ВИ ДАТИРА БОЛЕСТТА……

 9. СВИДЕТЕЛКАТА казва

  ЧЕРНАТА ХРОНИКА Е ГРОЗНА.

  ДА ПРИБАВЯ„ ЧЕ В АРЕСТА ЗА 24 ЧАСА КОНФИСКУВАТ В ШАКАФЧЕ БУЖУТА„ ЧАСОВНИК И ВСИЧКО„ КОЕТО ЧОВЕК МОЖЕ ДА СИ ПРЕДСТАВИ …… КАК ТАКА СЕ Е ОЗОВАЛО ВЪЖЕ ЗА ОБЕСВАНЕ ПРИ
  АРЕСТАНТА„ ЩЕ РАЗБЕРА С ОГРОМЕН ИНТЕРЕС….. КЪЛНА СЕ В ТОВА……

 10. Минчо Гунчев казва

  Този човек е известен в цяла хасковска област, като подложка на ДПС, но с ГЕРБ регистрация и играе агент провокатор под прикритие.В Любимец е познат , като Ташо Малката Корупция, защото не може да надскочи Георги Станков-Голямата Корупция, бивш директор на БАБХ.
  Бог дано им помогне да си намерят мястото в затвора !

 11. Минчо Гунчев казва

  Този човек е известен в цяла хасковска област, като подложка на ДПС, но с ГЕРБ регистрация и играе агент провокатор под прикритие.В Любимец е познат , като Ташо Малката Корупция, защото не може да надскочи Георги Станков-Голямата Корупция, бивш директор на БАБХ.
  Бог дано им помогне да си намерят мястото в затвора !

 12. Маряна Баскетболиската казва

  Двете возила имат ли електрони чикибийки на пасажерските седалки?

 13. Srs казва

  То не са му само това далаверите, има и други с покупка на евтини имоти и след това тяхната продажба на 5-торна цена, а и вижте и заместника му който е сложен да отговаря за евро фондовете и проектите. С който в предишната си работа , също заедно въртяха множесво далавери.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.