Narod.bg опроверга фейкнюз: Шефът на митница „Русе“ е отличник – остава на поста

1 6 343

Фалшива новина за смяната на регионалния митнически шеф в Русе Володя Богданов Петров опроверга перфектно осведомен източник на Narod.bg.

В сайт с претенции за достоверност излезе фейкнюз, че русенският началник щял да се раздели с поста си по заповед на новия временен шеф на Агенция „Митници“ Павел Геренски.

Всъщност, в момента Володя Петров е на национално съвещание в София, на което е станало ясно, че е отличник – резултатите на митничарите в Русе под негово ръководство по разкрита контрабанда и заловени наркотици са повече от перфектни.

Затова и Володя Петров основателно остава на поста си, категоричен е информаторът на Narod.bg.

Според фейкновината на сайта-ветропоказател Геренски щял да предприеме промени в екипите по места.

Реклама

На мястото на Хризантема Бауренска, която оглавява морската митница, щял да бъде назначен Йордан Кулев, който е шеф на митницата в Силистра.  Той е бивш полицай от Силистра,  а когато митниците се оглавяваха от Асен Асенов, Кулев съвместяваше началник на  звеното в Силистра и зам.-директор на агенцията в Русе.

Кулев излезе от системата на митниците през 2005 г. Твърди се, че заръката, която е получил за новото си назначение, е “да въведе бързо ред на митница Варна”. Смята се, че освен горива, китайско карго  и друг внос по море през тази митница е основният канал за кокаин, пише „24 часа“.

Освен кой да е заместник на Кулев в Силистра, все още не било решено дали оглавяващият митница Бургас Валери Стефанов ще запази поста си. На бургаската митница основен проблем винаги бил акцизите на горивата.

Нямало решение и за Димитър Димитров, който оглавява столичната митница.  

А Евелина Харизанова, която оглави митницата в Пловдив по време на предишния служебен кабинет на Румен Радев, най-вероятно щяла да запази позицията.

1 Коментар
  1. казва

    Добре – нека Е Отличник !..а НЕ “отличник” на Вси”наште”.
    …но Самата “система” на “нашта” митница Е ДоказаноПробита Отвсякъде !
    => май НайДобре просто Да преминем към Тотално разполагане на Фронтекс ! , и Съответните УважаваниГлобално Структури !
    ..а Когато пооправим нещата у Нас виа РеИнженеринга – ясно че Ще Създадем ВоистинеМитница.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.