Шефът на БАБХ отново сътвори огромен скандал на ГКПП „Капитан Андреево“

10 2 891

Служебният кабинет ще има ли силите и желанието да потърси сметка за всичко сътворено в държавата през последните 7 месеца

В следствие на съдебно решение на Върховния административен съд (ВАС) на Република България, фирмите оператори, които извършват хамалски услуги на ГКПП „Капитан Андреево“ бяха допуснати да извършват задълженията си по европейски регламент. Ръководството на БАБХ в лицето на Христо Даскалов обаче отново отказа да изпълни съдебното решение и не допусна фирмите до рампите за разтоварване, като умишлено на служителите на БАБХ бе наредено да преустановят работа без каквото и да е основание. 

В резултат на това за 48 часа бе преустановена обработката на товари с храни на граничния пункт. 

Проверка на службите установи поредното закононарушение, което бе разпоредено от директора на Агенцията по храните По случая бяха разпитани и го потвърдиха в качеството на свидетели редица служители от всички служби на ГКПП. 

Виждайки, че с отказа си да изпълни решението на съда Даскалов е създал транспортна криза, в четвъртък вечерта той издаде нова заповед, в която се казва, че БАБХ поема дейността по товарене и разтоварване, с което сътвори още по-голям гаф. 

Гаф, тъй като единственият вариант за вменяване на дейности на дадена агенция е с нормативен акт, а именно гласуване в парламента на промяна в закона касаещ дейностите ѝ. 

Абсолютно незаконно и нелегитимно е един директор на агенция със своя заповед да определя какви дейности ще извършва подопечната му агенция. Освен това, в европейските регламенти, както и в решението на ВАС, изрично е посочено, че БАБХ няма право да извършва хамалски услуги, а напротив – това е приоритетна дейност на фирмите, представляващи стоките пред агенцията. 

Аналогично е положението и при Агенция „Митници“, където обаче законът се спазва и частни фирми оператори разтоварват стоките за пред митничарите. 

Реклама

След издаването на въпросната заповед, Даскалов се обръща към МВР и получава съдействие при изпълнението ѝ. 

Така въз основа на незаконната заповед на директора на БАБХ се получава смешният парадокс, че МВР оказва съдействие не за, а против  изпълнението на решение на върховния съд на България. 

Естествено, всичко това е подплатено и с масирана медийна изява на въпросния директор, “борец за спазването на закона”! 

И като за капак следва най-интересната част от сагата.

Тъй като престъпната група на „Промяната“ вече е наясно, че скоро ще и бъде потърсена сметка за безчинствата в БАБХ изведнъж в събота всички бази данни на агенцията бяха поразени от същия криптиран вирус, който порази преди време и софтуера на “Български пощи” и естествено бяха безвъзвратно изтрити. 

Според източници на сайта ни, от ръководството на БАБХ панически се опитват да прикрият зулумите, които Даскалов и заместниците му са извършвали поради опасенията от ревизията, която предстои да им бъде извършена от служебния кабинет, а също така и да създадат сериозни проблеми на следващото управление на БАБХ, което в рамките на следващите месеци ще загуби огромен времеви ресурс, за да възстанови изтритата информация и да не блокира работата на агенцията. 

От няколко часа трафикът през граничния пункт „Капитан Андреево“ вече е нормален, след като служебният вътрешен министър Иван Демерджиев посети границата, за да инспектира товаро-разтоварната дейност. На място има жандармерия заради спорове между служители на БАБХ и частни дружества относно това кой трябва да осъществява контрола върху внасяните стоки, въпреки съдебното решение в полза на частната „Евролаб“.

Дали служебният кабинет ще има силите и желанието да потърси сметка за всичко сътворено в държавата през последните 7 месеца и дали тези хора ще понесат своята отговорност, предстои да разберем.

10 Коментара
 1. Отвратена казва

  ИЗМЕТ…..

 2. Ясно казва

  Битка между щатни държавни корумпета и частни мутро-рушветчии за това кой да вземе рекета?!

 3. казва

  Дааа…очевидно ЦелевоОркестрираният Фасаден хаос – ДъСъ Продължава от Ясно#Кой. …и това Е Нонстоп , Йощ от Началото на “прехода”.
  ..и понеже това Е ВсеОбхватно – Quo Vadis-ът е Пределно ясен :
  – РеИнженерингът+НовНюрнбергски ! ..и Без Прошка&Давност.

 4. Отвратена казва

  ПРОСТИТУТКИ ДОЛНОПРОБНИ

 5. Отвратена казва

  МАНГАЛСКА ЛЪЖЛИВА И КРАДЛИВА НЕКАДЪРНА СГАН

 6. Отвратена казва

  Целият медиен курволяк не може да ви донесе нищо добро. ФАКТ.

 7. Отвратена казва

  БЕЗСРАМНИ ГНУСНИ БОКЛУЦИ

 8. Отвратена казва

  Много гнусни проститутки и техните още по – гнусни, лъжливи и крадливи сводници. ФАКТ.

 9. antishapkar казва

  Мутрите със съдеиствието на шапкарите искат да продължат краденето

 10. Отвратена казва

  Какво да кажем за лицемерните крадливи корумпирани гербаджийски свине…..

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.