ТАЙНО И ПОЛЕКА: Гешев премести преторианците в НСлС

0 2 942

Докато всички се дърлят за политика и природен газ, главният прокурор Иван Гешев си направи специализирана прокуратура в Националната следствена служба (НСлС). За това сигнализираха пред Фрог нюз източници от Съдебната палата. Така той отново укрепи позициите си в съдебната власт.

Оказва се, че десетина от най-верните му хора, работили досега в закритата вече спецпрокуратура, са били назначени в Софийска градска прокуратура, а след това командировани в НСлС. Цялата ролетка се завърта .. забележете – в рамките на два дни, допълват източниците ни.

След тях са сочените за най-приближени на Цацаров – Нели Тодорова и Оля Антонова. Последната се спряга за особено близка на Петьо Петров – Пепи Еврото-добил печална известност в разследването “Осемте джуджета” на АКФ. 

Реклама

Във връзка с преместванията, от един ден в Националното следствие е създаден  и нов специализиран отдел “Първи”, чийто ресор ще е  европейската прокуратурата  и организираната престъпност. Той се състои от 13 души. Интересното е, че трима само са титуляри, а останалите 10 следователя са от приближените командировани на Иван Гешев.

Оказва се, че в Софийска градска прокуратура също е създаден т. нар. “специализиран отдел”. Припомняме ви, че немалка част от спецпрокурорите се преместиха в СГП. “Да не е врат, а шия”, коментират промените юристи. Те са категорични, че докато Гешев е главен прокурор, всичко ще си бъде по старому.

Тази есен приключва мандата на шефа на НСлС Борислав Сарафов. Задкулисните гласове сочат, че вероятен негов заместник ще бъде Ясен Тодоров – също от кръга на Гешев и Сотир Цацаров.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.