ЗАДКУЛИСИЕ в Narod.bg: Вицепремиер крие, че е племенник на… Христо Ковачки

4 23 538

Съмненията за задкулисие по върховете на държавата намериха нов живот с новината, че служебният вицепремиер по управление на европейските средства в новия кабинет – Атанас Пеканов, е племенник на… енергийния олигарх Христо Ковачки, опасно близък до шайката ГЕРБ-ДПС.

Източник на Narod.bg съобщи ексклузивно, че връзката между министъра и вицепремиер с Ковачки минава през майката на Пеканов, който е братовчедка на мултимилионера покрай рода в Самоков, което служебният премиер тактично премълчава в биографията си.

Дядото на Атанас Пеканов, на кого е кръстен вицепремиерът, е изтъкнат член на Окръжния комитет на БКП в Пловдив, активен борец против фашизма. Живеел е в Партийната кооперация на ул. „Иван Вазов“ под тепетата, където съседи са му била любимката на тато Дража Вълчева.

Баща му пък – Ангел Атанасов Пеканов, е дългогодишен дипломат от кариерата, затова и Атанас – младши е роден в Гърция.

Реклама

Баща му веднага след завършване на МИО в Москва бил назначен в посолството в Гърция, а майката на днешния министър станала младши репортерка „на живо от Атина“ за БНТ.

Официалната визитка на Атанас Пеканов гласи следното:

Икономист в Австрийския институт за икономически изследвания (WIFO) във Виена, Австрия, и лектор във Виенския университет по икономика и бизнес (WU Wien). Преди това е работил в Европейската централна банка във Франкфурт, Германия.

Завършил е бакалавърска степен по икономика във Виенския университет по Икономика и бизнес и магистратура по Икономическа политика в University College London.

Вицепремиер по управление на европейските средства от май до декември 2021 г. в двете служебни правителства, назначени от президента Румен Радев.

Докторант по икономика във Виенския университет по икономика и бизнес (WU Wien) с фокус върху темите Парична и Фискална политика. Два пъти е избран за стипендиант на Българската народна банка (2015, 2019). През 2019г. печели стипендия „Фулбрай“ и посещава икономическия факултет на Harvard University, където работи върху дисертацията си в сферата на паричната политика.

4 Коментара
 1. безделник казва

  Визитка на безделник…
  Нищо не е работел до сега!

 2. казва

  Вси”наште” задунайГаулайтеря – освен ДъСъ Яко окопани у Нас (виа “елит” и “избранници”)
  – Имат И немалко Командировани Говеда.
  …по Надлежни естимации – докъм 7-8% от ДиаспоратаНи…които Доказано МърсуватЦелево Наред !, от Очерняне и “сготвяне” на Наши Добри сънародници/чки в Exodus, до Умело Хибридеене и събиране Важна информация как ДъСъ Саботират Важни неща в ЕС/ЕП и Всички Партньорски Структури.

  …та тоя (изберете думата) – Е Поредното такова “творение”.
  (Засичане всред ДиаспоратаНи в Австрия – Направено. …та Проверете И Вие !)

 3. Lucid & Ferrous казва

  Фазанът Радев си мисли, че ще ни впечатли с възпитаници на екзотични университети. Ех Радев, ние всички не сме гугушки и АМАН от пенджабски дЕсЕта! Циганин и държава!!! Че и сигурност???

 4. Lucid & Ferrous казва

  Докато циганските мекерета десари и тяхното котило не бъдат напълно занулени, България не може да я има като държава.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.