След 3-милиардната далавера: ГЕРБ си искат „Газпром”

5 2 166

„Договорът с „Газпром“ трябва да се изпълни, а след изтичането му в края на годината – да се потърсят нови източници на газ“, заяви пред NOVA Тома Биков от хунтата ГЕРБ, която построи за 3 млрд. лева руската тръба „Турски поток”, от която Бойко и сие пълнеха чекмеджетата.

„Служебното правителство трябва да провери всичко, което се случва в тази газова сфера. Това спиране на газа не беше само политически акт – там има сериозни съмнения за корупционни схеми. Важно е България да има газ.

Имаме договор с „Газпром”, който изтича в края на годината. Според мен договорът, който сме подписали и който продължаваме да плащаме, без да получаваме газ – трябва да се изпълни по един или друг начин. След това ние трябва да намерим някакви други източници за доставки“.

Реклама

На въпрос дали се е сменило отношението на държавния глава към ГЕРБ, защото в последно време е спрял атаките срещу политическата партия, той отговори:

„Ситуацията се променя. Ние през последните година и 2-3 месеца сме атакувани от най-различни страни. Тези, които най-яростно ни атакуваха – се счупиха в нас. Така че – предполагам и това може да е някаква причина”.

Той коментира и избора на президента Румен Радев за служебен министър-председател.

„Тепърва предстои да видим поведението на служебното правителство. И преди сме казвали, че в българското общество има нужда от успокояване на страстите, отколкото от нагнетяване на страстите. Фигурата на служебния премиер Гълъб Донев е такава, която ни дава надежда, че един подобен подход за успокояване на обществото – е възможен“, посочи той.

5 Коментара
 1. ОТВРАТЕНА казва

  РЕАЛНО ГЕРБАДЖИЙСКИТЕ ДОЛНОПРОБНИ ФАШУГИ СИ ПОДПИСАХА СМЪРТНАТА ПРИСЪДА – ИЗТОЧИХА И ‘ ГАЗПРОМ „…..

 2. ОТВРАТЕНА казва

  ИМАМ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА НАРУШЕНОТО ВИ ПСИХИЧНО ЗДРАВЕ„ ГЕРБАДЖИЙСКИ МЪРШИ. И ЗА ИЗДЕВАТЕЛСТВАТА СЪЩО.

 3. ОТВРАТЕНА казва

  ВИЕ СТЕ ТУМОР !

 4. ???? казва

  КЪДЕ е ПЪТНАТА КАРТА?!

 5. казва

  А. Огерберастените – Всички знаем че Са Силовашката част на Вси”наште” задунайГаулайтеря
  Б. “Асобенастите задунай ръйбалки” на ГЕРБ (хеле пък на тов.Т.Петковъ !) – са Отдавна в Топ класацията по Брутални Кражби&Схеми, насочени ЗА КремълБесовете.
  …та QuoVadis-ът е ПределноЯсен :
  – НЕзабавно Прекратяване на АбсолютноВсякакви взаимоотношения с КремълБесовете !
  …и Започване на Прибирането на Всички Вересии !

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.