РЕЗИЛ в Narod.bg: Бившият министър Георги Гьоков се регистрира като безработен, ще папка 6 пенсии

0 3 293

Пълно падение! Бившият министър на труда Георги Гьоков се е регистрирал днес в Бюрото по труда – Стара Загора като безработен, за да папка близо шест минимални пенсии!

Загриженият за финансите си „социалист” притичал до бюрото още в първия ден извън креслото в Министерството на труда и социалните грижи, разкри ексклузивно пред Narod.bg отчаян от съгражданина си източник от Града на поетите.

Представителят на уж социалната партия е побързал да си осигури прилични доходи, докато се реши съдбата му – дали ще бъде сред депутатите, които на 2 октомври ще влязат в 48-ия парламент при предсрочните избори, насрочени от държавния глава Румен Радев.

Консултация на Narod.bg с експерт по трудово право показа, че бившият министър ще папка предвидения от закона максимум от 85 лева на ден.

Реклама

Т.е., при 30-дневен месец верният на Корнелия бесепар ще получава 2550 лева, при 31 – 2635 лв. За такива пари отрудените фенове на Корнелия може само да мечтаят…

До момента старозагорецът получаваше над 7000 лева като социален министър без да смятаме трудовия му стаж. Сега ще трябва да се задоволи с една трета, която се равнява на около 6 минимални пенсии на негови избиратели – от 1 юли тези пари за старост са точно 467 лева…

Източник на Narod.bg подчерта, че това е вторият висш държавник, който ляга на една кълка с помощи като безработен. Първият е медицинският случай „Спас Гърневски”, който след като приключи кметския си СДС-мандат в Пловдив, се регистрира в Бюрото по труда.

Социалните обаче не успели да намерят трудова ангажираност за такъв великия гербопитек като Гърневски, затова пламенният защитник на Бойко Борисов приплакал на частната трудова борса „Мираж”, с което заслужи подигравките на съгражданите си под тепетата.

Неслучайно синът на Гърневски – Георги, беше сред най-върлите протестърите на „Да, България“ срещу шайката на Баце…

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.