СКАНДАЛ в Narod.bg: Министърът на енергетиката Росен Христов от 5 г. не плаща здравни осигуровки (ДОКУМЕНТ)

1 4 217

Новият служебен министър на енергетиката Росен Иванов Христов не е плащал здравните си осигуровки през последните 5 години, което означава, че е загубил здравноосигурителни права, разкри Narod.bg.

Постът служебен министър на енергетиката в ситуацията, в която е поставена България, е от изключителна важност. Трудно е да приемем, че на този пост ще назначите човек, който през последните пет години не е бил в състояние да внася дължимите здравни осигуровки.

Реклама

Бърза справка в портала за електронни услуги на НАП сочи, че бъдещият служебен министър на енергетиката е с прекратени здравноосигурителни права, тъй като от месец февруари 2018 година не е внасял здравноосигурителните си вноски. За да не бъдем упрекнати в някаква манипулация, публикуваме скрийншот от платформата на НАП със здравноосигурителния статус на бъдещия служебен министър.

Иначе Росен Христов е магистър по международни икономически отношения от Калифорнийския университет в САЩ. Има многогодишен опит в енергетиката, заемайки високи отговорни позиции в международни компании. Международно признат специалист по придобивания и реструктуриране на предприятия, решаване на кризисни ситуации, стратегии и развитие.

Работил е за италианската енергийна компания „Енел“, отговаряйки за реструктурирането и интеграцията на придобитите мащабни енергийни дъщерни компании в Гърция, Франция и Русия. След това е регионален директор за Източна Европа и Латинска Америка в нидерландската компания за ремонт и поддръжка на енергийни активи „Дицман“ и ръководи придобиването на „Енергоремонт Холдинг“ в България, на която става по-късно председател на управителния съвет.

В последните години се занимава с инвестиции в стартиращи компании с фокус върху зелените технологии. Говори свободно 4 езика и е член на МЕНСА, но вече пет години забравя да си внесе здравните осигуровки…

1 Коментар
  1. А.Д.Ч. казва

    Моите пък, следва да бъдат плащани от държавата, защото от 31.8.2015 г. имам право на пенсиониране, като гражданин придобил право на ранно пенсиониране. За да не ми се изплатят така натрупа ите пенсии, които може би са пазени за някой, на който да бъдат подарени, най- вероятно и с някоя законова промяна. Отор.представител на НОИ София град не ми признава извънреден и категориен труд до 31.12.1999 г., майчинство, курс 1985/86 г., чл.110,
    Господстващото положение и злоупотребата със сл.положение е видно, но основната причина е, че Б-я не е правова държава и институциите и, са се м.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.