Ген. Стефан Янев стреля по Киро&Асен: Кабинетът „Петков“ задълбочи кризата

3 2 248

Повечето кризи в страната се задълбочиха по време на работата на кабинета „Петков”. Така бившият служебен премиер и настоящ лидер на формация “Български възход” Стефан Янев стреля по бившите си подчинени, впоследствие началници – Кирил Петков и Асен Василев пред NOVA.

“Важна задача на това правителство, освен изборите, е да се подаде сигнал, че тези кризи могат да бъдат решавани сега и веднага”, заяви Янев.

Според него сред приоритетите на служебния кабинет трябва да бъде газовата криза. Той предложи и решение. “Трябва да се намери много добър преговарящ. Но трябва да се предвидят възможностите.

Освен, че сега не получаваме газ от “Газпром”, а от други доставчици на по-висока цена, на базата на този договор има възможност да плащаме неустойки за неполучените количества. Трябва да се търсят други възможности за доставка, която да е предвидима”, каза Янев.

Реклама

Пред новите служебни министри Янев постави и няколко въпроса: “Ние ли си спряхме газа сами, или някой ни го спря? Защо газът беше спрян само на България и на Полша първоначално, а след това всички европейски държави успяха да получават същия този газ по условията на Русия? След като всички тези държави намериха този механизъм, защо ние не?”, попита бившият служебен премиер.

“Има редица въпроси, които стоят отворени за българското общество. Те трябва да бъдат изчистени с политическата ревизия, която ще направи служебният кабинет, а ако е необходимо, да се намесят и съответните специализирани служби”, допълни той.

Той пожела успех на служебния кабинет и поздрави президента за избора на министри.

Янев заяви още, че “Български възход” очаква решението на съда за своята регистрация като партия още следващата седмица.

„Партия “Български възход” търси нишата на съгласието, на общи идеи, на държавнически решения, които да помогнат на държавата да просперира”, каза още той.

3 Коментара
 1. казва

  Нищо подобно !
  – докато Кремъл продължава да “управлява” Русия
  — АбсолютноВсякакви взаимоотношения Трябва да се Прекратят !
  …а Ако&Когато се появи ВоистинеРусия – Би могло да преразгледаме статуса.

 2. !!! казва

  Аман от дебили, болни от русофрения.

 3. Дедо Пене казва

  Този ЗЕЛЕН ЧОРАП – Янев какво разбира от икономика и кризи и освен да козирува на Гл.зелен чорап друго не може? Само това остава да изтича и да ближе з.адника на Мvитрофанова/респ. на джуджето Путя заради Газпром….-рекетьора на “противните” държави!!! Аман от русороби!!!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.