СКРИТИ БОМБИ: Гроздан Караджов иска ревизия на кабинета „Петков”

1 1 423

„30 септември е датата, до която „Продължаваме промяната“ и Кирил Петков наложиха като срок да могат да се удължат действащите досега договори (за пътно строителство, б.ред.).

Аз го попитах защо при условие, че можем да решим генерално проблема и моето решение беше изпратено писмено до сключване на нови договори по процедури по Закона за обществените поръчки, това е най-логичното.

Само че той каза: Така по този начин ще си гарантирам, че коалицията ще върви по-дълго време и няма да бъде бутнато правителството.

Предлаганите решения за пътищата са бомби със закъснител, заложи се гигантска криза, ако фирмите доброволно не продължат да си вършат работата ще се предизвика огромна катастрофа“, алармира пред БНТ Гроздан Караджов, министър на регионалното развитие и благоустройството в оставка.

Той призова служебният кабинет да направи ревизия на работата на правителството на Кирил Петков.

Реклама

Караджов повтори тезата си, че след 30 септември държавата ще остане без пътно поддържане по вина на премиера в оставка.

По думите му липсва законово основание на базата на което да си възстановят договорите.

„50 процента от средствата са изплатени. Зимна поддръжка може да има, ако Конституционният съд например прецени да разгледа делото през септември.

Няма да може да се прави аварийно поддържане след 30 септември. Случващото се е начин да се изолира президентът от процеса на разплащането на тези фирми, ако имаше служебен кабинет, ето че ще има“, допълни Гроздан Караджов.

Според него са спрени всички големи инфраструктурни проекти.

„По отношение на Агенция „Пътна инфраструктура“ бяхме блокирани от „Продължаваме промяната“, лично от Кирил Петков“, каза още Гроздан Караджов.

1 Коментар
  1. Артур казва

    Задължителна ревизия, с техните камъни по тяхната ограда! Чакаме президента и неговото войнство!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.