Грабежът АМ „Хемус” е разнищен – кога ще станат ясни крадливите фирми на ГЕРБ (НА ЖИВО)

0 3 595

„Пред вас виждате резултатите от работата на ведомството. Аз се изкушавам да се върна малко назад предвид политическата обстановка в страната и смяната на Министерски съвет със служебно правителство“, това заяви вътрешният министър в оставка Бойко Рашков при представянето на отчета на МВР за последните седем месеца.

„Най-напред ще напомня, че служебният кабинет по това време миналата година имаше основна задача да осигури честно провеждане на изборите на 11 юли. Смятам, че всички ние имаме възможност да дадем оценка на служебния кабинет, че се е справил с тази цел. Тази задача стоя на преден план и при изборите през ноември“, подчерта той.

„Винаги съм казвал, че ролята на МВР в този процес, за честни избори, не трябва да се абсолютизира, защото държавните органи у нас взеха решение за провеждане на изборите с машини, за да се премахне криминалният вот – купуване и продаване на гласове“, продължи външният министър в оставка.

„През 2021 г. успешно сме се противопоставили на купуването и продаването на гласове“, категоричен беше той.

Реклама

„Болшинството от делата, които образувахме бяха към тези две партии (ГЕРБ и ДПС б.р.)“, изтъкна Бойко Рашков.

„За първи път служителите на МВР активно разследваха престъпления от времето на ГЕРБ и бившият премиер Борисов, при които се отчете фрапиращи нарушения на закона, престъпно посегателство върху бюджетни средства, ремонт на язовирни стени и т.н.“, каза още силовият министър в оставка.

„Разследването в момента е много напреднало. Много се надявам в близко време публично известно да стане в кого са попаднали тези средства“, заяви той относно делото за строежа на АМ „Хемус“.

По думите му около 20 фирми контролират бюджетните средства.

НА ЖИВО ТУК

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.