Интрига в Narod.bg: Валентин Златев отряза ГЕРБ, налива пари в партията на Стефан Янев?

3 6 527

Основният спонсор на партията на Стефан Янев „Български възход“ е мултимилионерът от Правец Валентин Златев. Това е най-актуалният политически слух, докладва източник на Narod.bg, запознат с драмите по върховете на държавата.

Бившият бос на българското подразделение на „Лукойл“ не за сефте се присламчва към партия, яхнала гребена на вълната. В предишното си битие на гербаджия Вальо Златев бе силно приближен до Бойко Борисов и дори цакаше карти с тартора на хунтата ГЕРБ, в която наливаше сериозен финансов ресурс.

В изтекли през 2020 г. записи Буци нарича хотелиера „Валентин Василевич“ (бащиното име на Златев е Василев), докато двамата се уговарят за среща, защото Борисов иска да знае наистина ли подкрепя „Корнела и Радев“, както „навсякъде приказват“.

Реклама

Близостта на Валентин Златев до Бойко е още от далечната 2007-а, когато Мутрата му стана кум, докато беше кмет на София. В последните години обаче отношенията им охладняха до степен, че правешкият богаташ да е основният заподозрян за тайно записаните разговори на Борисов отпреди 2 години.

„Раздуйте това, че вкарах КФН (Комисията за финансов надзор – бел.ред.) по „Еврохолд“ на тоя да му размажа физиономията, че не се съобразява с мене, това е много важно…“

Това бе една от най-знаковите реплики от изтекъл в средата на юни 2020 година запис на Бойко Борисов – тогава премиер. Неговата автентичност беше потвърдена от чужди лаборатории, Баце избягва директен отговор на въпроса за заплахата, а прокуратурата не направи проверка на самия запис и кой говори, а само за какво се говори в него.

Неофициално се твърди, че записът е направен именно от Валентин Златев, който сега е открил нова партия, под чието крило да застане – обречената на успех според политолозите „Български възход“ на Стефан Янев.

3 Коментара
  1. ИСТИНАТА казва

    Добре де, а що е ТО „бсп“, ТОВА дето нарече себе си „герб“, ТОВА дето ПОДМЕНИ листата за Евровота, или ТОВА на ИЗЛЪГАНИТЕ?!?!?! КОЕ, „другари-господа“????

  2. БОКо казва

    Е гати! Тия ше ми източат шкафчето с пачките и ше требе да продавам кюлчетата за предизборна агитация!

  3. Мариана Сумистката казва

    БЪЛГАРИТЕ СА МЪРЗЕЛИВИ„ БЕЗЦЕРЕМОННО ПОДЛИ, ПРОДАЖНИ, БРУТАЛНО ТЪПИ, НАГЛИ, ОТВРАТИТЕЛНО ДВУЛИЧНИ КРЪВОПИЙЦИ.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.