ЧЕРВЕНА МАФИЯ: Общинар от БСП лобира за транспортната фирма на жена си

4 2 513

Общински съветник на БСП от Хасково, чиято жена е съдружник в транспортна фирма, иска кметът да оттегли докладната си записка, която касае линиите, по които ще се движат електробусите в областния град.

Това стана ясно днес на пресконференция, когато Виктор Годжов изтъкна мотивите си. Според него има незаконосъобразни неща – не били упоменати линиите, не трябвало да става с договор за пряко договаряне, Хасково нямал интегриран транспорт. Годжов смята, че това може да предизвика проверки на различни институции. Той уточни, че не е против електробусите.

На въпрос дали не е в конфликт на интереси, тъй като живее с жена на семейни начала, която има транспортна фирма, той заяви, че няма такъв. Според чл. 53 от Закона за КПКОНПИ обаче такъв има.

Новите електробуси ще се движат по линии, които в момента се обслужват от жена му, която е съсобственик във фирма „Златно руно“. От началото на август обаче това няма да е така и по линиите с номера 1 и 4 ще се движат новите превозни средства.

Реклама

Потърсихме мнението и на ръководството на БСП Хасково, които твърдо заявиха, че се разграничават от действията на съпартиеца си. Председателят на столетницата в Хасково Камен Тодоров каза, че тяхното мнение е различно от неговото.

„Неговата лична позиция не обвързва по никакъв начин БСП“, каза още той. А секретарят Богдан Кирилов съобщи, че утре на сесията докладната записка на кмета за електробусите ще бъде подкрепена от тях, тъй като това е важно за хората в града.

Кметът на Хасково Станислав Дечев също излезе с позиция след като научи от журналистите за пресконференцията на Виктор Годжов. Градоначалникът заяви, че Годжов защитавал частни интереси, тъй като живеел на семейни начала с един от собствениците на частната фирма „Златно руно“, която обслужва сега въпросните линии. „Ако нямаме договор и предоставим спешна мярка, единственият печеливш ще е „Златно руно“, която ще продължи да оперира по линии 1 и 4.

На пресконференцията Виктор Годжов дойде с още един общински съветник на БСП – Маргарита Маркова. На въпрос на Taran.news дали има разцепление в БСП Хасково, двамата отрекоха. Камен Тодоров и Богдан Кирилов също заявиха, че няма раздор в партията.

Днес електробусите, които трябва да заработят от август, бяха изпробвани по хасковските улици.

4 Коментара
  1. ОТВРАТЕНА казва

    Свидетелка на гнусната ви хаотична анти- държава и на тук- подвърляните кебапчета.

  2. Египетската казва
  3. ЕПОПЕЯ НА ЗАБРАВЕНИТЕ казва

    МРАЗЯ ПЛОСКИ ГЪЗОВЕ…..

  4. ОТВРАТЕНА казва

    ТЕЖКОБОЛНИ ПРОСТИТУТКИ И ГРОЗНИ УРОДИ

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.