САМО в Narod.bg: ВМРО ухажва Стефан Янев за коалиция

7 1 556

ВМРО се готви за връщане във властта с поредната коалиция, научи Narod.bg. Каракачанов и сие имат нов план за промъкване в управлението – като яхнат актуалната в националистическата ниша партия на ген. Стефан Янев – „Български възход“.

Засега е ясно, че сглядата ще се случи около 6 август, когато „воеводите“ организират голям форум, на който ще поканят всички патриотични организации да се обединят за изборите през октомври.

Сред най-важните гости са партийците на Стефан Янев и на бившите партньори на Каракачанов в „Обединени патриоти“ – НФСБ на Валери Симеонов.

Според информация на Narod.bg много трудно ще се стигне до нов брак между НФСБ и ВМРО заради вътрешна съпротива вътре в самите партии, колкото и лидерите им да искат да се гушнат пак в името на нова държавна ясла.

Не такъв е случаят с „Български възход“ – младата партия няма опит в коалиционната въртележка и нищо чудно да поддаде на желанието на корпулентния бивш военен министър за общо явяване на предстоящия предсрочен вот, обясни източникът на Narod.bg.

За исканата коалиция се намеква в декларация, качена на сайта на ВМРО, публикуваме пълния текст:

Обединение на българофилите зад радикална промяна на конституционните устои на страната. За това призовават от ВМРО в декларация, приета на днешното заседание на ръководството на партията.

ВМРО кани за разговори всички формации, които смятат, че са български патриоти и които поставят на първо място българските интереси, а не брюкселските изисквания, руската пропаганда или американския натиск. ВМРО започва консултации за обединение на разумния български патриотизъм, се посочва в документа.

Според ВМРО отиващото си управление ще бъде запомнено с тоталната загуба на национален суверенитет.

Страната ни се държеше като пионка, местена от чужда ръка на геополитическата шахматна дъска. Вземаните решения от страна на правителството и Народното събрание не само не отстояваха националния интерес, но често пряко се конфронтираха с него.

Крещящ е случаят с приемането на т.нар. „Френско предложение“ за РСМ, в което съучастници са и основните опозиционни сили като ГЕРБ и ДПС.  Други, като ПП „Възраждане“, намираха за „патриотично“ да отстояват позициите на друга външна сила, Русия, дори когато са против българските, пише в декларацията на ВМРО.

Реклама

Пълен текст на документа:

ДЕКЛАРАЦИЯ

НА ВМРО – БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ

Парламентарната демокрация у нас е във фаза на разпад!

Невъзможността да се състави правителство и преждевременният край на 47-ото Народно събрание е само малка част от аспектите, които са лесно видими. Напъните за някакво мнозинство на идейно антагонистични формации недвусмислено показваха, че се правят единствено в името на консумацията на власт, при това власт от лица, очевидно некомпетентни и с липсата на дългосрочна визия за справяне с лавината от кризи.

Системното и умишлено нарушаване на закона и Конституцията в името уж на върховенството на правото и основателните съмнения за корупционни схеми, комбинирани с гръмка антикорупционна риторика, се превърнаха в отличителни черти на триъгълника ПП-БСП-ДБ и затвърдиха у българите усещането за тоталния фалш, царящ в политическия ни живот. Личният егоцентризъм се превърна във фундамент за вземане на политически решения и именно той сложи край на хибридната четворна коалиция.

Най-негативното за ВМРО явление като равносметка за отиващото си управление е тоталната загуба на национален суверенитет. Страната ни се държеше като пионка, местена от чужда ръка на геополитическата шахматна дъска. Вземаните решения от страна на правителството и Народното събрание не само не отстояваха националния интерес, но често пряко се конфронтираха с него. Крещящ е случаят с приемането на т.нар. „Френско предложение“ за РСМ, в което съучастници са и основните опозиционни сили като ГЕРБ и ДПС.

Други, като ПП „Възраждане“, намираха за „патриотично“ да отстояват позициите на друга външна сила, Русия, дори когато са против българските.

На пръсти в този парламент се брояха представителите, които се съобразяват с националните ни каузи. А това е дългосрочна заплаха пред бъдещето на България.

Това е и призивът на ВМРО – Българско национално движение: обединение на българофилите зад радикална промяна на конституционните устои на страната! Каним за разговори всички формации, които смятат, че са български патриоти и които поставят на първо място българските интереси, а не брюкселските изисквания, руската пропаганда или американския натиск. ВМРО започва консултации за обединение на разумния български патриотизъм.

БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

7 Коментара
 1. Египетската казва
 2. Рецидив казва

  НО Е КУКЛА ….

 3. Гуда от връо казва

  Прост ли си байно, за цял живот е!

 4. Moonwalker казва

  “ I came from a real tough neighborhood. Once a guy pulled a knife on me. I knew he wasn’t a professional, the knife had butter on it. ”

  Rodney Dangerfield

 5. Last Kick Of The Moonwalker казва

  “It strikes me profoundly that the world is more often than not a bad and cruel place.”

  Bret Easton Ellis, “ American Psycho „

 6. ОТВРАТЕНА казва

  НО СА МЯТАТ …….

 7. ОТВРАТЕНА казва

  “The larger crimes are apt to be the simpler, for the bigger the crime, the more obvious, as a rule, is the motive.”

  Sir Arthur Conan Doyle

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.