Само в Narod.bg: Зам.-министър Ивайло Стайков работи за Красьо Черния, отпуска милиони от МРРБ на свързана фирма

4 10 220

Ивайло Георгиев Стайков от ПП „Продължаваме промяната“ работи за съдебния брокер Красимир Георгиев – Красьо Черния и отпуска милиони на свързана с лобиста строителна фирма, разкри ексклузивно източник на Narod.bg

Тарикатът бе назначен за заместник-министър в МРРБ от Кирил Петков на 27 юни 2022 г., като до 23.06.2022 г. бе съветник в същото министерство от квотата на партията на „харвардците“.

Стайков е и член на междуведомствената работна група, която анализира всички възложени ремонти по договорите за текущ ремонт и поддръжка на Агенция „Пътна инфраструктура“.

И сега любопитното:

От 02.11.2016 г. до 30.12.2021 г. Ивайло Стайков е управител на „Нова Инветсмънт трейд“ ЕООД. Точно до 2016-а това дружество е собственост на „Крит“ ЕООД, а впоследствие е придобито от „Пайн Инвест“ ООД.

Публично известно е, че по това време скандалният бизнесмен Румен Иванов продава империята си „КРИТ“ ЕООД на небезизвестния брокер в съдебната система Красимир Георгиев – Красьо Черния.

Реклама

Съдружници в „Пайн Инвест“ ООД са сестрата на Красьо Черния – Даниела Васкова Георгиева – Христова и „Тоска“ ЕООД. Зад „Тоска“ ЕООД пък стои кипърската офшорка „Лерон Холдингс енд Инвестмънт Лимитид“.

Връзките на Красьо Черния продължават още по-надълбоко – чрез сестра си Даниела лобистът е собственик и управител на „Билдест“ ЕООД, което в обединение с една от любимите фирми на шайката ГЕРБ – „Джи Пи Груп“, строят спортна зала в луксозния софийски комплекс в полите на Витоша „Гаритидж парк“.

Източникът на Narod.bg бе категоричен, че пробутаният от Киро зам.-министър на МРРБ Ивайло Стайков е управител на компанията на Красьо Черния и негово подставено лице от над 5 години.

Едновременно с това е свързано лице с пътно-строителната фирма „Джи Пи Груп“, чиято работа бил следвало да проверява в качеството си на член на междуведомствената работна група.

Интересното е, че пробитият зам.-министър би следва да определи колко точно да бъде платено от бюджета на МРРБ на тази фирма, т.е., колко пари да си даде сам, което е повод да бъде изпратен на прокурор и изправен пред съда.

Още един любопитен факт за тариката – че е от Хасково и е съсед на… Асен Василев, другият лидер на „Продължаваме подмяната“. За капак Ивайло Стайков работи и за Кирил Петков по неговите строителни проекти.

4 Коментара
  1. БЕЗ ЦЕНЗУРА казва

    Не знаех, че има министри, които са толкова грозни, че разревават малки деца…

  2. ОТВРАТЕНА казва

    УРОДЛИВА СГАН ……

  3. Чарлз Дарвин казва

    Хубавец!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.