Политолог: Мафията иска властта, готви отмъщение

4 2 444

Около година време всички тук в България живяхме с усещането за смяна на епохите. На власт не бяха герои от 90-те години, доносници, милиционери, бандити и простаци.

Изобщо цялата унизителна бойкоборисовщина изчезна от сцената. Страната се управляваше от ново поколение, което изглеждаше, говореше и действаше по съвършено нов начин – всъщност като нормалния, отдавна познат маниер на цивилизовано управление.

Старите „герои“ се готвят за реванш

Какво обаче се случваше с гореописаните „герои“ от предходното поколение? Отначало не повярваха, че епохата се сменя. После притихнаха. После започнаха да търсят цаката на новата власт – и я намериха тази цака чрез деведесетарските карикатури около Слави Трифонов. А сега се готвят за реванш, когато отново вземат властта.

Само за последната седмица видяхме чутовно раздвижване в емблематични среди, свързани с епохата „преди Кирил и Асен“. Кметът на Царево, посветил живота си на унищожаване на природата в поверената му община, скочи на Министерство на околната среда и водите заради обявяването на Корал за защитена местност.

Зърнарите, отгледани от бойкоборисовщината, обявиха бунт. Същото направиха строителните фирми, също отгледани от нея. А АПИ внезапно спря всички обществени поръчки поради причината, че този път, в новата епоха, те бяха организирани според правилата и там едва ли щяха да се класират обичайните бойкоборисови заподозрени.

Реклама

Организираха се и идват. Вече се чуват бойните им викове, вече се виждат озъбените им физиономии и размахваните над главите им бухалки. Ако се върнат, предишното тяхно властване ще ни се стори песен. Този път имат да си отмъщават на всички нас, за да не ги плашим вече никога така, както ги плашим от 2020 година.

Пропагандната атака е яростна

Тази наближаваща към нас озлобена орда е проблем. Нейното настъпление обаче е свързано с един още по-голям проблем. Организирането на ордата за контранастъпление съвпадна с масивна пропагандна атака в интерес на Кремъл.

Сайтове и сайтчета бълват несъществуващи лекции, интервюта и статии на несъществуващи „западни професори“, работещи в несъществуващи институти и изявяващи се в несъществуващи издания. Всички те, разбира се, „признават“, че за войната е виновен Западът, а Русия е жертва.

Тези медийни упражнения очевидно играят ролята на артилерийска подготовка: да унищожават мозъците на населението така, щото на изборите то да върне ордите на власт. После, разбира се, организаторите на тази медийна канонада ще искат от тях да си платят за подкрепата: договорче с Газпром, неспазване на санкциите срещу Русия, саботаж на ЕС и НАТО отвътре. Не само се готвят да ни дерат, но и да продават кожите ни на Москва.

Гласувайте умно, моля.

Публикация на Евгений Дайнов за „Дойче веле“, заглавието е на Narod.bg

4 Коментара
 1. Наблюдател казва

  Простотията на Борисов, съчетана с мафиотските му умения и чалга-простотията на Слави Т. ще доразсипят България.

 2. НА ДЯДО БОЖЕ ПАЧКАТА казва

  АРМИИ ОТ ДЕМОНИ НЕ ПЛАШАТ ВЯРВАЩИТЕ, ЗАЩОТО ПОБЕДАТА Е ТЯХНА.

 3. ОТВРАТЕНА казва

  НИКОЙ НЯМА НАМЕРЕНИЕ ДА ОТСТРАНЯВА ДРОГИРАНИТЕ И НЕДРОГИРАНИТЕ БОКЛУЦИ НА ПРЕЗИДЕНТА….. ТЕ СА СИ НЕГОВИ !!!

 4. Марияна Джудистката казва

  Боеко пендерас, пендерас!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.