ЗАВЕРА: Люспите от ИТН се гушкат с Киро и Асен

4 1 381

Отцепниците от „Има такъв народ” да се явят на изборите в коалиция с „Продължаваме промяната”. Този вариант е обсъждан с люспите от ИТН в последните две седмици, научи „Филтър”.

Това се случва, след като предалите Слави бяха убедени от Кирил Петков и Асен Василев да напуснат партията, но не успяха да осигурят мнозинство в парламента.

Преговорите с министъра на спорта Радостин Василев и шестимата депутати още са в начален етап. За да влязат в листите на задаващите се предсрочни избори обаче, те ще направят гражданско сдружение, което вече беше анонсирано от Руди Гела.

Далеч са разговорите обаче за местата в листите, които ще им бъдат определени. Очаква се да са по-назад и ако могат, да влязат в парламента с преференции.

Отцепилите се депутати са консултантът по европроекти и майстор на укриване на доходи Георги Георгиев, адвокатът от Видин Иво Атанасов – близък до гербаджийката Росица Кирова, участникът в две издания на риалити формата „Биг Брадър“ Кирил Симеонов, уволненият за корупция от НСО бодигард Светлин Стоянов, преподавателят и бивш главен секретар на МВР Николай Радулов, кадър на ДС, и Деян Петков от Плевен, който влезе на мястото на Радостин Василев, когато го избраха за министър.

Шестимата имат задача да отцепят още хора от ИТН с обещание за политическо бъдеще в листите на „Промяната”, но засега удрят на камък.

Реклама

След дълго отлагане „Продължаваме промяната” подадоха документи в съда, за да ги регистрират като партия, което се очаква това да се случи до месец.

Те обаче няма да се явяват на следващите избори самостоятелно, категорични са хора от техните редици.

Освен към отцепниците от ИТН хората на Петков и Василев имат ангажимент към още две партии. Това са ВОЛТ на Настимир Ананиев и „Средна европейска класа“ на Константин Бачийски.

За последните две политически фигури може да се напише цяла дисертация, смятат независими политически анализатори. И двамата са известни с това, че могат интелектуално да сложат в малкия си джоб Цветан Цветанов.

Големият им принос за демокрацията според лидерите на „Промяната“ е, че те бяха мандатоносител на партията на Кирил и Асен, а лидерите им се вписали добре в работата на основната формация.

Усетили, че „Продължаваме промяната” се готви за коалиция с малките партии и отцепниците от ИТН, от „Демократична България” вече не са толкова убедени, че трябва да се включват в шарената група.

Преди последните избори лично Христо Иванов предложи това, но то не се случи. Разговорите в тази посока продължили и след гласуването на оставката на правителството, но вече без обещания и с много резерви.

4 Коментара
 1. Рецидив казва

  КЪМ КИРЕТО :

  НЯКОИ ХОРА ЩЕ ОНЕМЕЯТ, КАТО РАЗБЕРАТ КОЛКО СИ СИ ДОБРЕ…..

  ( ПОЗДРАВ : ЛЪВИЦАТА ЕЛЗА )

 2. ГОРЕЩ ВЕТАР казва

  ТУКА СМЕ„ АМА НИ НЯМА и КОЙТО НИ МРАЗИ„ ПОД НАС ДА ЛАЗИ

 3. ОТВРАТЕНА казва

  НАЙ- ЗЛОКОБНА ЩЕ Е СЪДБАТА НА МЕДИЙНИТЕ БЪРСАЛКИ, ТЪЙ КАТО ТЕ, ИЗГЛЕЖДА„ НЯМАТ НИКАКВИ ПРИЗНАЦИ НА СОЦИАЛНО– УДОВЛЕТВОРИТЕЛЕН КАПАЦИТЕТ.

 4. Атанас Кирилов казва

  Всички коментари тук са писани от един човек ОТКАЧАЛКАТА МАРИЯНА СУМИСТКАТА

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.