Сметки в Narod.bg: Ето защо Корнелия бави мандата – ще папка комисионни от газови сделки

3 2 602

Дори редовите социалисти в момента се питат защо Корнелия Нинова не връща бързо проучвателния мандат за съставяне на правителство на президента Румен Радев? Вече е повече от ясно, че БСП няма сили да състави кабинет, защо тогава е това тупане на топката?

Източник на Narod.bg от средите на властта разкри причината – министърът на икономиката и индустрията в оставка се бави, за да има време да подпише знакови сделки за доставки на природен газ, които ще донесат тлъсти комисионни за неколцина от политическия елит.

В момента по спешност се приключват въпросните договори за синьо гориво, категоричен е информаторът на Narod.bg. Ако върне мандата овреме, подписите си под сделките ще поставят нови лица от идващия пореден служебен кабинет и хората около Корнелия няма да видят и лев „бонус”, ядосва се политикът.

Освен това сегашната власт трябва да приключи с товаренето на оръжията за Украйна, има няколко спешни полета, иначе ще цъфне истината – че даваме оръжия на една от воюващите страни, подчерта очевидецът на безобразията пред Narod.bg.

Че бавенето на мандата от страна на Корнелия е безумие призна и социологът и политолог Юрий Асланов.

„Вариантът е един, предвид показаната невъзможност да се състави правителство – трябва да се върне мандатът като неосъществен. След като и преговори не се водят вече за мнозинство, няма смисъл да се държи вече този мандат. Ясно е, че е абсурдно да се задържа мандатът, не знам с какви мотиви и оправдания“, заяви Асланов пред БНР.

„За половин година това правителство не успя да разработи нито един законопроект, Народното събрание не прие нито един закон. Защо да вярваме, че сега ще може да направи 22 законопроекта (свързани с Плана за възстановяване – б.р.), които да приеме – този парламент, в този му вид“, коментира още политологът.

Реклама

Асланов подчерта, че правителството „е уволнено от Народното събрание с успешен вот на недоверие, затова дори няма морален кредит да иска каквото и да било от парламента“. 

Според него БСП изпитват страх от предсрочни избори:

„Може би не е без основание. … Сред лидерите на ПП може би има и друг вид страх – от служебен кабинет и евентуалните действия на президента Румен Радев, не знам дали имат основание. Страхът обаче не е добра основа за преговори“.

Той изказа очакване „Румен Радев да не повтаря грешката чрез служебното правителство да извежда на политическата сцена играчи със съмнителен морал и съмнителни качества – Кирил Петков и Асен Василев, на първо място“. 

Юрий Асланов беше категоричен, че страхът от избори е страх от народа.

Във връзка с антикорупционния закон политологът определи като липса на логика обвързването условието с един човек:

„Доколкото знам ПП са поставили условието – или Бойко Рашков, или – никой. Както и за КЕВР. Няма да падне небето, ако два месеца не функционира регулаторът и цените останат неизменени. Не вярвам някой да очаква, ако работи КЕВР, цените на тока и газа да бъдат намалени“,завърши Асланов.

3 Коментара
  1. НЯМА ВЕЧЕ ШОКОЛАДИ„ БОНБОНИ казва

    Слава Богу, че политиците не разполагат с властта, така, както трябва…… Като общоприето, обаче, демократизацията е на десния фронт, а приватизацията – на левия. Когато, в крайна сметка, всичко е демократизирано или приватизирано, остава да гадаем кой ще оглави листата за най- лош приватизатор, или демократ. Или, като изненада, за най- благонадежден ( предизвиквам “ Капитал “ да актуализира позиционирането си във властта )…..

  2. […] Сметки в Narod.bg: Ето защо Корнелия бави мандата – ще папк… […]

  3. Со керез казва

    Ааа… не е само с газовите сделки. Ромката ще папка и от програмата по винарство и лозарство – 460 млн. са отпуснати по нея. А там ще блАжат и АБВ-то на пЕтков и гоцЕто, и Ивайло Първанов, детето на павлЕто, ченгето от ДеСето… и детето на бившия кмет на търговиЩЕто … и …

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.