МУТРИ: Иво Пифа изплува зад стрелбата във Владая

0 12 444

Люлинският гангстер Ивайло Георгиев – Иво Пифа се е завърнал в лихварския бизнес, разкри ексклузивно Alarma.bg.

Подземният бос изплува зад вчерашната стрелба край Владая. При екшъна бяха задържани двама от копоите на Иво Пифа, обясни източник от МВР.

Около 18.50 часа в понеделник е получен сигнал за грабеж на телефон от сергия за продажба на плодове на пътя в района между кв. „Владая“ и с. Драгичево.

Бандитите избягали с автомобил, но били последвани от потърпевшия, който произвел изстрели с въздушен пистолет, посочват от пресцентъра на вътрешното министерство.

На място на пристигнали екипи на полицията и са задържали двама мъже – на 20 и 24 години, от Хасково и Любимец – мъжът, който е стрелял и един от колата с разбойниците на Пифа. Установено е, че те са с криминални прояви. Спорът е възникнал за неголяма сума пари.

Предстои събраните материали да бъдат докладвани в Софийската районна прокуратура. В рамките на образуваното досъдебно производство криминалистите изясняват всички факти и обстоятелства около инцидента, допълват от МВР.

Реклама

Оказа се, че грабителите са от обкръжението на Иво Пифа, който след акция на МВР срещу лихварството през август 2020-а се покрил надълбоко.

При операцията отпреди две години заедно с Пифа белезници щрахнаха около китките и на разложкия нарксобос Атанас Мечев – Гаргата.

Тогава стана ясно, че Пифа и Наско Гаргата са закопчани като лидери на банда за дрога и заради натиск и заплахи за убийства към длъжници, взели пари срещу непосилни лихви. Иво Пифа притискал с мутрите на Наско Гаргата хора, на които отпуснал кредити за стотици хиляди левове.

Миналия юли спряганият за топлихвар люлински кримигерой Иво Пифа се разделил и с част от луксозния си автопарк.

Запознати разкриха, че при предната година при акцията срещу бандата на Пифа криминалисти са иззели лимузини за около 3 млн. лв. поради съмнения, свързани с договорите за покупко-продажба.

Тарикатските коли са държани в автокъща, макар че не се водели на Пифа. Затова ченгетата смятат, че лъскавите аудита и мерцедеси са прибирани от длъжници, които не успели да погасят заемите си.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.