„Промяната“ остави България без пътища (ПРОТЕСТНА НОТА)

6 1 552

Българска Браншова Камара “Пътища” повече от една година провежда срещи, води преговори, представя анализи и организира протестни действия с една, единствена цел: да защити труда на хилядите работещи в сектора и да осигури на българските граждани безопасни условия на пътуване по пътната мрежа на страната.

Направихме десетки компромиси и отстъпки, за да покажем своята отговорност към държавата и да върнем поддържането на пътната инфраструктура към необходимите нива и работещите в бранша към нормално съществуване.

Срещу тези наши усилия „Промяната“ противопостави:

–        Пълна липса на реални действия и тотална неспособност за държавническо поведение

–        Прехвърляне на отговорността от Министерски съвет към Народното Събрание, с цел бягство от конституционно вменени задължения и размиване на отговорността за състоянието на строителния бранш

–        Безотговорни прийоми и стратегии, целящи провеждане на политически кампании

–        Откровено лъжливи обещания за разплащане на законно извършени ремонти и индексация на цените в строителството

–        Доклади, написани  от некомпетентни междуведомствени работни групи, съставени в основната си част от неверни твърдения, опровергани междувременно от други държавни институции.

–        Неприкрито говорене за желанието да бъдат фалирани и унищожени фирмите от пътния сектор, които са изграждани с години и са ключови елементи от икономическия живот в страната

Реклама

–        Неразплащането и нежеланието да се поема отговорност доведе до спиране на работата на всички инфраструктурни обекти. Престъпно е поведението в 21 век българската държава да не съумява да завърши основните си пътни артерии, заради некомпетентни “политици” и зелени рекетьори. Цената на това безхаберие е жестока, защото се измерва в загубени Човешки животи!

Последният епизод от сагата с българските пътища беше ЕДНОЛИЧНОТО решение на Председателя на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление към Народното Събрание за отмяна на заседанието, което трябваше да се проведе на 21.07.2022 г. и което трябваше да се произнесе за окончателното разплащане на вече извършени дейности и да приеме измененията в ЗОП, които да позволят индексация на цените в строителството, с цел да се завършат започнати стотици обекти, включително финансирани с европейски средства и да се предпази България от санкции и загуба на милиарди левове, така необходими за инвестиции в инфраструктурата на страната.

С ТОВА ЧАШАТА ПРЕЛЯ!

Българска Браншова Камара “Пътища” няма повече да наблюдава как некомпетентни и безскрупулни лъжци рушат инфраструктурата на държавата и застрашават живота и здравето на хората и икономическото развитие на държавата. Затова ще предприемем следното:

На 26.07.2022 г. ще проведем пресконференция, на която хронологично и с имена ще покажем виновниците за сегашното състояние на строителния сектор в страната и ще запознаем обществото с последиците, които ще настъпят от действията и бездействията на същите тези хора.

От 27.07.2022 г. започваме безсрочни стачни действия в цялата страна, които ще продължат докато в България се намерят държавници, които да предприемат необходимото за нормализиране на отрасъла. Подробности за стачните действия ще представим на пресконференцията!

Обръщаме се за подкрепа към Камарата на Строителите в България и синдикалните организации в строителството:

Приятели, това не е борба за парите на осем души, както манипулативно и невярно твърди един доказан нарушител на Конституцията! Това е битка за оцеляването на един цял икономически сектор и на стотиците хиляди работещи в него.

ОТ УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА БЪЛГАРСКА БРАНШОВА КАМАРА „ПЪТИЩА“

6 Коментара
 1. Хранилката спря.. казва

  Нали 100г щаха да издържат пътищата на ГЕРБ? Какво стана за 6 месеца и се потрошиха….?

  Хранилката на ГЕРБ…

 2. Мариана Сумистката казва

  НО СТЕ ГьОЛ …..

 3. ВИЦЪТ УМРЕ казва

  “ Пелтекът :
  – А- а- ало…. Пожарната ли е ?
  Пожарникарът развълнуван:
  – Да, пожарната сме! Кажете какво гори ?
  Пелтекът:
  Н-н-нищо. Проверявам номера. Измийте си краката и си лягайте! „

 4. ИСТИНАТА казва

  Хайде, хайде, хайде де, да видим КАК и КОГА „БЪЛГАРСКАТА БРАНШОВА КАМЕРА-ПЪТИЩА“ ще ПОСОЧИ ВИНОВНИЦИТЕ!!! ВИНОВНИЦИТЕ ОТКРАДНАЛИ МИЛИОНИ, МИЛИАРДИ от строителството на пътищата ни!!! Хайде да ВИДИМ, ЧАКАМЕ „другари-господа“!!! КОИ са ВИНОВНИТЕ????

 5. Lucid & Ferrous казва

  А 76г управление на бай Мангау остави държавата в безпътица.

 6. Со керез казва

  Истината – Когато „българската браншова камера“ стане БЪЛГАРСКА, т.е. на кукУво лято.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.