Мика Зайкова със силен коментар: Всички политици да оставят егото си и да мислят за България

3 1 558

Със силен коментар за политическата криза у нас излезе икономическият експерт Мика Зайкова тази сутрин, видя Narod.bg.

Бившият депутат и доайен на Народното събрание изтъкна, че всички политици, които водят разговори за съставяне на кабинет трябва да оставят егото си вкъщи и да мислят само за България. Ако сега направим избори, можем да загубим голяма част от парите за Плана за възстановяване, да спрат европейките програми и инвеститорите, предупреди Зайкова.

Имаше много причини Слави Трифонов да изтегли министрите си, защото не можаха да установят правилния диалог помежду си. Има причини да е обиден, но аз знам, че той обича България, заяви още икономическият експерт и бивш депутат от ИТН пред бТВ.

Реклама

Писах дори на лидера на БСП Корнелия Нинова да направи всичко възможно да се направи правителство. Има неща, които сега трябва да се направят, сподели Зайкова.

Според нея, ако депутатите мислели за България, нито Христо Иванов щял да изтърси тези тъпотии на заседанието на парламентарната група на „Демократична България“, за които говори, нито другите народни представители щели да реагират така емоционално.

По отношение на инфлацията и икономиката у нас, Зайкова посочи, че парите на българите отиват над 54% за храна. По думите ѝ тази година спрямо миналата година един пазар е по-скъп с близо 17% (16.9%). У нас е по-висока инфлацията, защото в нея има спекула, но ние сме най-енергоемката и най-ресурсноемката държава в Европейския съюз, посочи Зайкова.

Според нея мерките нямат нищо общо с инфлацията. Нивото на техниката и технологията в България е на средата на 20 век. Ние разчитаме на европейските средства, за да преоборудваме и да направим нашата икономика на по-високо ниво, отбеляза Зайкова.

3 Коментара
  1. ОТВРАТЕНА казва

    Някои фирми не са за изпускане ……

  2. Мариана Сумистката казва

    КОГАТО ЧОВЕК ИГРАЕ КАРТИ„ ТРЯБВА ДА БЪДЕ СИГУРЕН„ ЧЕ НЕ ГО НАБЛЮДАВАТ ВРАЖЕСКИ СИЛИ„ НАЛИ Г–Н ПЪРВАНОВ ????

  3. Египетската казва

    КОЙ БИ ЖЕЛАЛ ДА ОСТАНЕ ПОВЕЧЕ ОТ 24 ЧАСА В НАКВАСЕНА С КРЪВ ТЕРИТОРИЯ ??

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.