Некадърността и цинизмът на тези, които се заеха с промяна, ни доведоха до най-голямата криза

6 3 072

През целия си живот работя все за промяна, все за гражданско общество, все за нещо уж по-добро… Но некадърността и цинизмът на тези, които се заеха с протестиране и промяна преди две години ни доведоха до най-голямата криза в България след 1996-7 година.

Това пише в коментар във Фейсбук политологът Огнян Минчев по повод актуалните събития в политическия живот у нас.

Реклама

Има известна назидателна ирония във факта, че точно Слави разтури „седянката“ по „принципни съображения“. Бяхме стигнали дотам да предпочетем още няколко месеца какво да е правителство, вместо отново власт на широките шапки от „Дондуков“. Само че се оказа, че тези, които сме избрали през ноември не могат дори и какво да е правителство да направят, коментира Минчев.

Сега всички са се юрнали на избори – сякаш, че изборите ще променят нещо съществено. Чрез избори същата пасмина, която не може да си разпредели спокойно парсата (на четири магарета плявата не могат да разделят) ще получи нова легитимност отново да направи какво да е правителство. И най-вероятно пак ще се провали – „по принципни съображения“… И пак широката шапка ще си управлява – избори след избори, докато самият той се сети, че няма нужда да организира толкова често избори като циркови представления в такт 7/8, пише още политологът.

След това ще стане тъжно… Ако не стане страшно. Между другото, тъгата може да настъпи и още наесен. Расте стремглаво отвращението от безкрайните политически пазарлъци – и без да ги дават на живо по „Дарик“. В политиката растящото отвращение акостира в нова популистка вълна. У нас популизмът шества победоносно от години насам, но сега вече може да ни докара и до управление, което ще постави пряко въпроси за българския избор на настояще и бъдеще. Тогава вече я оцапахме – съвсем! Между впрочем, този тип популизъм вече е в действие. И ще можем да видим неговите опасни резултати още със „служебното“ управление наесен, коментира още Минчев във фейсбук страницата си.

6 Коментара
 1. НЕ„ ЧЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА казва

  Как се случи това, не разбрах : България Едно срещу България Две ?

 2. касандра казва

  слафчу, да живее дълго все така сам в тъмната стая,разпадащ се като прогнил пън – това му е наказанието на това псе краставо

 3. Омразата кънти, блокира, насилва и убива (Повярвай ми, ще ти стане неудобно!) казва

  ПРОЦЕСИТЕ НА ГНИЕНЕ ПОНЯКОГА СА ПОЛЕЗНИ„ МЪРШИ.

 4. ОТВРАТЕНА казва

  НЕРАЗБИРАЕМИ ОСТАВАТ ПРОЦЕСИТЕ НА ШИЗОФРЕНИЧНИТЕ ПРИПАДЪЦИ, КОИТО СЪПЪТСТВАТ БЪЛГАРСКАТА МЕЧТА……

 5. ОТВРАТЕНА казва

  КРАДЛИВА ПРОСТИТУИРАЩА СМРАД

 6. Мариана Сумистката казва

  МОГА ДА ВИ ПРЕДЛОЖА ПРИКАЗКАТА ЗА НЕВОЛЯТА, ЗАРАДИ КОЕТО ЩЕ МЕ ПРЕГАЗИТЕ С КАМИОН……

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.