Яхтата на Доган е прокълната. Никой не иска да я купи (снимки)

0 3 665

Луксозният плавателен съд има 5 ВИП спални и джакузи на палубата

Няма нито един мераклия да купи супер луксозната яхта на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Скъпият плавателен съд, който се намира на пристанище в Атина, е пуснат за продажба преди повече от месец от международни брокерски компании с централни офиси в Монако на колосалната цена от близо 6 милиона евро. Явно обаче сумата се вижда твърде висока на феновете на тузарските удоволствия, тъй като интересът към обявата е нулев.

„Агата“ може да посрещне 12 ВИП гости на борда си.

Дългата 39 метра триетажна яхта на Доган носи името „Агата“ и е произведена в Италия през 2008 г. Срещу 5,9 млн. евро новият й собственик ще се потопи в невероятен лукс. Вътре интериорът е изработен от високачествено дърво. Яхтата разполага с цели 5 ВИП каюти със спални, където могат да се разположат 10-12 гости. На яхтата има кабинет с частен достъп, няколко бани с вани с размерите на гарсониера, професионално оборудвана кухня, конферентна зала за срещи, хол, панорамен салон и редица стълбища. На палубата също има всякакви луксозни удобства – мека мебел, джакузи, кътове за релакс, бар.

За вечеря на открито на горната палуба има специална зона, а терасата за слънчеви бани е с настилка от тиково дърво.

Реклама

От обявата става ясно, че яхтата е използвана малко и е изключително добре поддържана, освен това върви със собствен екипаж и обслужващ персонал.

„Агата“ е един от четирите плавателни съда, свързващите с името на Ахмед Доган, припомня „Ретро“. До 2020 г. тя изкарваше летата на пристанището в Созопол, но бе преместена в Гърция след протестите пред резиденцията на Сокола в парк „Росенец“.

От години Доган е фен на яхтите.

През годините почетният председател на ДПС е бил засичан и на други луксозни яхти. Фаворит му беше 22-метровата „Хермес“, кръстена на древногръцкия бог, считан за най-умен сред боговете и покровител на търговията. Сред първите му любимци пък беше 16-метровата яхта с мистериозното име „Лейди Мая“.

За поредно лято Ахмед Доган се е оттеглил в морските си сараи в „Росенец“, като край него са синът му, снахата и внуците. Това лято наследникът на Доган – Демир, откри плажен бар на известния плаж „Какао“ в Слънчев бряг, където на талази се тълпят представители на родния хайлайф. Ежедневно роднините на Сокола са засичани да се припичат там, но в негово отсъствие. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.