Отцепник от ИТН е спец по укриване на незаконно имане – вижте защо Георги Георгиев е изритан от КПКОНПИ

3 3 500

Отцепникът а от ИТН Георги Георгиев, който бе предложен за регионален министър, преди да се „еманципира” от Слави, е развивал консултантска дейност по въпроси, свързани със заобикаляне на българското законодателство по отношение на инвестиране на средства с неизяснен произход, разкри източник на Narod.bg от спецслужбите.

В официалната фейсбук страница на неговата фирма ,.МГ Консултинг“ ЕООД самият Георгиев е отбелязал, че се занимава с управление на проекти независимо от източника им на финансиране и справяне с КПКОНПИ. 

Тоест, отцепникът си изкарва хонорарите като съветва съмнително богати хора как да избегнат контрола на антикорупционната комисия, отговорна за конфискация на незаконно придобито имущество.

Реклама

Справка във Върховния административен съд показва, че кадърът на ИТН е бил уволнен от КПКОНПИ през 2014 г., където е заемал поста директор на дирекция „Методология, анализ, отчет, контрол и международно сътрудничество“. Според запознати с неговата биография причината за изхвърлянето му станали съмнения, че използвал служебното си положение да съдейства на хора, обект на проверка от страна на КПКОНПИ. 

В страницата на ИТН е посочено, че той е ръководил екипа, създал методиката за изчисляване на значителното несъответствие в доходите и имуществото на физическите лица. Това предполага, че Георгиев е наясно с пропуските в системата – след отстраняването му от КПКОНПИ експертът на ИТН по регионално развитие се озовава в Съюза за стопанска инициатива (ССИ) на Алексей Петров на поста главен секретар. 

Там се сближава с тогавашния председател на организацията – Мирослав Найденов – бивш министър на земеделието в първия кабинет ни Бойко Борисов, за когото Narod.bg разкри, че притежава 4 къщи за гости в гръцкия курорт Пефкохори.

Очаквайте в Narod.bg още разкрития за експерта по криене на незаконно имане Георги Георгиев!

3 Коментара
  1. Египетската казва

    ПУШКАЛАТА ЕКНАТ, ТУРЦИТЕ РЕВАТ

  2. Омразата кънти, блокира, насилва и убива (Повярвай ми, ще ти стане неудобно!) казва

    I’ m going in 5 minutes to buy some alcohol, because I have finished it.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.