Как точно се разследва дилър наркоман, любимец на прокуратурата със здрав чадър?

1 1 709

Бившият футболист Георги Семерджиев, който причини тежката катастрофа на бул. „Черни връх“, при която уби две момичета, вероятно има добри връзки в прокуратурата. Това скандално предположение направи адвокатът и бивш вътрешен министър Емануил Йорданов в интервю, видя Narod.bg. 

Неговите контакти в МВР са били на ниските нива, но може би има по-добри контакти в прокуратурата, което също е хубаво да бъде изяснено, отбеляза Йорданов.

Той допусна още, че Семерджиев е бил облагодетелстван от положението му на свидетел по ключово дело за наркотици. „В практиката не е трудно да се видят случаи, при които лице, което дава удобни за прокуратурата показания, се ползва с едно привилегировано положение. Има хора, които трябва да бъдат привлечени като обвиняеми, но заради хубавите си показания остават свидетели“, коментира бившият вътрешен министър в предаването на в. Сега „(О)позиция“.

Реклама

Според Емануил Йорданов не е прецедент, че Семерджиев толкова време се измъква от закона, въпреки множеството му нарушения на пътя. Във връзка с това, че бившият футболист е бил издирван от близо месец преди фаталния инцидент, Йорданов заяви: „Преди 89-та г. имаше виц, че другарят Живков бил полунелегален, защото той се криел, но никой не го е търсил“.

„Няма нищо изненадващо. Нормално е дела с по-висока правна сложност или тези, които предизвикват по-голям обществен интерес, да се намесят следователите от Националното следствие“, каза още Йорданов, но уточни, че появата на ръководителя на Военно-окръжната прокуратура в София на мястото на произшествието е „художествена самодейност“. „Няма обяснение, което да е лицеприятно“, добави адвокатът.

1 Коментар
  1. ОТВРАТЕНА казва

    МНОГО ИСТИНА„ САМО В 2 КАЛОРИИ…..

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.