Джипът ковчег задигнат с фалшиви документи. Съдружникът на Георги Семерджиев изгорил 50 кила дрога?

4 9 981

• Арестуват Христиан Петракиев заради крупна измама с лимузини, шофирани от дрогирания джигит
• „Мисис България“ и настояща зам.-кметица на Горубляне също участвала в документалните измами

Бизнесменът със сенчеста закваска Христиан Петракиев, съдружник на дрогирания убиец на пътя Георги Семерджиев в автомивката на хотел „Маринела“, е изгорил над 50 кила дрога часове след жестоката катастрофа с две убити момичета, причинена от бившия футболист, пише „Уикенд“. Че Петракиев е опитал да прикрие наркодейността на ортака си стана ясно в съдебната зала преди дни, където се гледа мярката за неотклонение на Георги Семерджиев.

Според разпитани служители от автомивката на Семерджиев, шефът им се появил около полунощ на 6 срещу 7 юли, за да се обади на мобилния телефон на полицайката Симона Радева. След това бившия футболист се чул и с Християн Петракиев и му казал: „Направих беля, спешно почисти обекта!“.
Същата нощ Христиан Петракиев се появил на автомивката с двама неизвестни мъже и извадил от багажника на поръчков  „Мерцедес Лоринзер“ S класа няколко пълни кашона с вещите на Семерджиев. Съдържанието на товара – над 50 кила, остава неизвестно, тъй като Петракиев изсипал вещите в четири черни найлонови чували, които по-късно изгорил.
Според криминалистите, най-вероятно Христиан Петракиев спешно се е отървал от голямо количество дрога, складирано от Семерджиев в общата им автомивка. Както „Уикенд“ вече писа, тази пролет татуирания изверг купи обекта от хотелиерския бос Ветко Арабаджиев, плащайки 1 млн. лв. за автомивката. Съмненията са, че автомивката е използвана като депо за дрога, както и за легализиране на доходите от наркодейността на Семерджиев.

Същевременно „Уикенд“ научи от сигурен свой полицейски източник, че срещу Георги Семерджиев и партньорът му Христиан Петракиев ще бъде заведено дело за документални измами в особено големи размери. Става въпрос за ужилване за над 10 милиона лева, по което вече текат разследващи дейности.

Измамен с огромната сума е собственикът на автокъщата за луксозни лимузини „R кар“ в столичния кв. „Горубляне“ Рангел Костадинов.

„Семерджиев е имал предвид именно него, когато обяви, че е бил отвлечен и някой е откраднал личната му карта. Всъщност историята е съвсем различна – ограбеният мъж действително е опитал да приложи физическа сила срещу Георги Семерджиев, но не го е отвличал. Все още не могат да бъдат разкрити пълни подробности по аферата, защото тече друго разследване“, призна пред „Уикенд“ представител на Националната следствена служба.

Заместник-директорът на НСлС Ясен Тодоров също намекна в телевизионно интервю, че срещу Георги Семерджиев и други лица вероятно ще бъде образувано досъдебно производство за документални, финансови и данъчни престъпления.

Реклама

Според данни, с които разполага „Уикенд“, тази пролет Георги Семерджиев и Христиан Петракиев, доскорошен управител на автокъщата „R кар“, съумели да измъкнат чрез измамна схема над 30 луксозни автомобили от оказиона, без собственикът Рангел Костадинов да се усети.

По зла ирония на съдбата, сред задигнатите с измама лукс возила е и джипа ковчег „Ауди“ SQ7 на стойност над 150 000 евро, с който Семердгиев уби две момичета на пътя. Другият автомобил, ползван от проваления футболист – „Мерцедес“ S класа, също е откраднат с фалшиви докумени от автокъщата „R кар“.

Тандемът измамници Петракиев – Семерджиев сключил 5-годишни лизингови договори с автокъщата за покупка на лукс автомобили – мерцедеси, беемвета, поршета и аудита. Баровските автомобили уж щели да бъдат използвани за отдаване под наем на баровци. Впоследствие обаче Петракиев, в качеството си на управител на „R кар“ и без знанието на собственика Рангел Костадинов, прехвърлял автомобилите на други фирми и ги дерегистрирал в КАТ.

Возилата били оборудвани с фалшиви немски табели, които аферистите си уреждали за по 1500 евро от измамник в Пловдив. Същия мъж уредил преди години и фалшивата шофьорска книжка от Швейцария на Семерджиев.

Голяма част от над 30-те луксозни возила, сред които и две „Ферари“-та и „Ламборджини“ за 500 000 лева, вече са изнесени зад граница, а други са прехвърлени от Христиан Петракиев и Георги Семерджиев на трети лица, които се явявали съвестни купувачи.

Според запознати, ужиленият автотърговец Рангел Костадинов наел мутри от Перник, които да се саморазправят с измамниците. От своя страна Георги Семерджиев заплашил ограбения автотъртовец, че неговите хора в ГДБОП ще му спретнат акция за трафик на наркотици и дори може да му припишат поръчителство на убийството на друг автотърговец – Николай Драгополов, ликвидиран миналата пролет от наемен убиец на светофар в София. Според Семерджиев, босът на „R кар“ се занимавал с пренос на огромни количества кокаин и бизнесът с лукс возила бил за легализиране на доходите от наркодейност.

Столичен криминалист разкри пред „Уикенд“, че до няколко дни Христиан Петракиев ще бъде арестуван и обвинен за документални измами в особено големи размери заедно с Георги Семерджиев.

Според запознати, в ареста може да се озове и съпругата на Петракиев – зам.-кметицата на столичния район „Горубляне“ Паолина Петракиева. Някогашната носителка на приза за красота „Мисис България“ също е участвала в документалните измами с лукс возила чрез две свои фирми, на които били прехвърлени за няколко дни шест лукс возила от „R кар”.

4 Коментара
 1. Питанка казва

  Не е убедително изявснено нарко-търговеца и каруцар-убиец Гошо Семерджиев какъв роднина се пада на комунистическия пратизан-убиец и генерал-вице-президент Насо Семерджиев?! И на двамата им е в кръвта убийствата и крималната дейност!

 2. Кольо казва

  Абе вие добре ли сте да пишете пълни фантасмагрории, на това и децата в детската градина няма да се вържат! Не виждам защо замесвате невинни хора, дано ви осъдят солидно за тия тъпотии.

 3. Кольо казва

  Ооооо, трите коментари??? Отново ще го напиша тогава – ТОТАЛНИ ИЗМИШЛЬОТИНИ, ЛЪЖИ, КЛЕВЕТИ И ФАНТАСМАГОРИИ!!! Познавам хортаа и нека всеки четейки тази помия да знае, че това са ПЛАТЕНИ СТАТИЙКИ, обслужващи болни и завистливи мозъци! Дано ви осъдят солидно за тази свинщина!!!!!!!!

 4. Краси казва

  Вие не сте нормални, какъв “съдружник”?! В търговския регистър ясно се вижда кой с кой е бил “ортак” или съдружник, а в случая тия двамата нямат нищо общо. Второ, също общодостъпна информация е, че жената няма фирма от 2019 година, че нали се проверяват държавните служители точно затова! И как според вас тя има участие като няма фирми бе, то бива неграмотност и скалъпеност, ама тук ударихте дъното. Също си проверете името на собственика на “Exclusive R cars”, защото изобщо не е измисления “Рангел Еди си кой”, е тогава ще разберете и КОЙ е поръчителят на тези платени помии – измамникът, лихвар и истинският престъпник – ЛЪЧЕЗАР РАЙЧЕВ!!!!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.