Прецедент: Социалист се закле във вярност на Борисов – разпадът на БСП по места вече е необратим

7 4 157

Страшни сътресения се случват във втората най-голяма организация на БСП – тази в Пловдив. Седем общински  съветници на столетницата вече се отцепиха, формирайки нова своя група. Не е тайна, че организацията в Пловдив е ръководена неформално от бизнесмена Георги Гергов, който е непримирим враг на Корнелия Нинова, дочу Narod.bg.

 За да спаси положението в Пловдив беше пратен влиятелният депутат Борислав Гуцанов. Той лично присъства на срещите с местните социалисти, за да разбере откъде идват проблемите. Така  своевременно районните организации на БСП в Пловдив набързо свикаха събрание и подмениха лидери по ключови места. Целта е  пораженията от политическото люспене да бъдат минимализирани. През годините по време на избори водач на листите беше Корнелия Нинова, а за последно Кристиан Вигенин. Това въобще не се хареса на местните кадри. Още повече, че БСП в града има и силни депутати като Иван Петков -Бебето и Манол Генов.  Драмите във Враца също  удрят на филм по Кустурица. За кмет на село Лиляче  бе избарн кадър на ГЕРБ,  подкрепен от БСП. Росен Петков публично поведе групата на социалистите в местната централа на БСП и всички хвърлиха партийните книжки. По-късно той се заклева във вярност на Бойко Борисов като го нарече „другарю“.

Лидерът на ГЕРБ дойде във врачанското село да поздрави на новия кмет от неговата партия – 25-годишната Вероника Ценова, на която Петков даде рамо вместо да подкрепи  партията си. Борисов дори специално го поздрави,  като обяви, че така се прави. Депутати от БСП са убедени, че зад действията на Малък Гуньо, както наричат бившия кмет, се крият местни кадри като Мая Манолова.

Реклама

Случаят разгневи  лично Корнелия Нинова. От обкръжението й съзряха куфарче с пари. От пресцентъра на столетницата пък реагираха с предозиране,  като изпратиха три прессъобщения по случая. Така  селце като Лиляче скара ГЕРБ и БСП.

Росен е син на покойния Иван Петков – Гуньо, който е митична личност в целия Врачански регион. Бившия борец беше представител на ВИС-2 за региона през 90-те години и водеше кървави битки за територия с хазартната групировка „Империал“ на Валтер Папазки и Георги Георгиев- Културиста, както и с групата на Валери Дебелия и Валентин Алексиев –Лисицата. Той  беше застрелян показно на 12 февруари 1996 година край столично училище в квартал „Захарна фабрика“, а неговото убийство се превърна в едно от знаковите за прехода Пловдив.

Източник: в. „Галерия“

7 Коментара
 1. ОТВРАТЕНА казва

  УБИЙЦИ !!!

 2. Мариана Сумистката казва

  ЖАЛКО ДОЛНОПРОБНО ИЗВРАТЕНО ПЛЕМЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. ОТВРАТЕНА казва

  ПОНАЧАЛО БОРИСВО НЕ Е ОТ “ ГЕРБ“„ ЗАЩОТО “ ГЕРБ“ СЕ ИЗРОДИ В НАЙ– ОТВРАТИТЕЛНАТА ФАШИСТКА ГРУПИРИВКА„ КОЯТО НЯКОГА Е СЪЩЕСТВУВАЛА……

 4. ОТВРАТЕНА казва

  ЗАГНОЯСАЛИ УРОДЛИВИ ПЕРИТОНИТНИ ЧЕРВА

 5. ОТВРАТЕНА казва

  ГЕРБАДЖИЙСКИ СВИНЕ, КАК СМЕ С БЕЗПЛАТНИТЕ УРОЦИ ПО АНГЛИЙСКИ ??? А ?

 6. ОТВРАТЕНА казва

  ЗАТЪНАЛИ СТЕ НЕ В ХУМА„ А В ЛАЙНА„ ГЕРБАДЖИЙСКИ СВИНЕ !!!

 7. Д-р Менгеле казва

  Марианке, това е резерват за примати и най-успешния модел за интернационализъм и глобализъм в регионален мащаб.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.