Преговори с тежки ултиматуми: БСП се отрича от Петков и Василив – иска Лорер за премиер, а ПП настоява Рашков да поеме КПКОНПИ

10 3 266

БСП настояват Даниел Лорер да бъде предложението за премиер. Той е идеалният вариант за нов министър-председател. Според социалистите Лорер отлично пасва на профила – да идва от най-големия коалиционен партньор, да е диалогичен е и да е добре приет в Западните посолства. Друг коз за неговата номинация е фактът,  че той допада и на ИТН,  които са категорични, че няма да подкрепят правителство, ако в него влизат Кирил Петков и Асен Василев, научи Narod.bg.

Припомняме, че  левицата и лично Нинова влязоха в открит конфликт  с Кирил Петков заради изгонването  на 70 руски дипломати. Нинова  побесня, когато това се случи и директно обяви Петков, че е действал еднолично и на своя глава тогава социалистите се зарекоха, че ще работят за връщането на част от дипломатите у нас.

Асен Василев пък не е добър вариант за премиер с този мандат, защото е прекалено обвързан с Кирил Петков. „Има такъв народ“ също категорично не иска Асен Василев за премиер време. Те настояват Гроздан Караджов да остане министър на регионалното ведомство.

 Корнелия Нинова ще се опита да убеди партньорите да се излъчи правителство за 6 месеца начелото начело с Даниел Лориир. Преговорите  ще са трудни, тъй като в момента всичко е като игра на покер с много блокове и многоходови комбинации, а залогът е голям –  управлението на страната и европейските пари от Плана за възстановяване и развитие.

Реклама

 На този етап и Никола Минчев е  вариант за министър-председател, който също има одобрението на съпартийци, коалиционни партньори, младежите и градската десница. БСП обаче има възражение към него –  че е твърде неопитен. ИТН  имат смесени чувства към Минчев.

Така сценарият с номинацията на Даниел Лорер за кандидат-премиер изглежда логичен,  въпреки че доскоро той бе сочен като трета резерва след Асен Василев и Никола Минче.  Според източници на вестник „Галерия“ обаче от ПП държат най-много на номинацията на Асен Василев. От ПП не искат да се поддават на политически рекет на ИТН.

Повечето анализатори са на мнение, че ПП изобщо не иска кабинет в рамките на този  Парламент. Така решението е нови предсрочни избори, защото  дори да се състави нова управленска коалиция,  вземането на решение с плаващи мнозинства ще е много трудно. Реализацията на мандата на БСП се очаква да е изключително тежък и почти невъзможен процес.  Междувременно се появява първа червена линия – от ПП настояват мандатоносителят на бъдещия кабинет БСП да осигури мнозинство за избора на Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ. Не стане ли – те отказват да участват в създаването на нов кабинет.

Източник: в. „Галерия“

10 Коментара
 1. [ ( ) ] казва

  Просто, учудващо точно г- н Лорер е изпаднал на мястото си. Очакваме осмото чудо в най- прородната Швейцария на планетата.

 2. Мариана Сумистката казва
 3. ЧанКайШи казва

  Канадските комсомолци на ЦPУ се провалиха и сега човека на MОCAД ще трябва да оправя създадената бъркотия! А хората на ГPУ гледат сеир от страни!

 4. Пешо казва

  А защо БСП не махне Нинова или тя е свещената крава на партията .

 5. Lucid & Ferrous казва

  Е, поне няма етническо напрежение – всички майка Индия ги е родила и са глобалисти от 4-ти век преди новата ера.

 6. Lucid & Ferrous казва

  На този с къдричките явно баба му е от Марокото, а дядо му е я някой камилар, я колегата му бедуин.

 7. ИСТИНАТА казва

  България ще тръгне по ПРАВИЛНИЯТ ПЪТ, когато ПРОЦЕНТА от ИЗБОРИ на „бсп“ +“герб“ +“дпс“ стане ПО-МАЛЪК от 20%!!!

 8. trifon14 казва

  Евреин да ви е премиер ? Вие да не сте луди !Нали виждате какво прави такова еврейче в Украйна ?

 9. Карамба! казва

  Амчи левкемика Луканов и гъзобръснатия копчевъд Станишев кв’и са?
  Впрочем, религията се нарича „юдаизъм“, а не „евреизъм“ и има привърженици всякакви. Евреи отдавна няма, ако въобще ги е имало и под шапката на тази религия са се приютили не по-малко стада макаци отколкото в коя да е друга.

 10. Lucid & Ferrous казва

  България ще тръгне по ПРАВИЛНИЯТ ПЪТ само ако се управлява/направлява от БЪЛГАРКА/БЪЛГАРИН е казала баба ви Ванга. Повече време за експерименти НЯМАМЕ! България и българите се топят скоропостижно.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.