Никола Минчев цепи „Промяната“

0 4 397

Интриги, задкулисни номера и ревност разтърсват управляващата доскоро партия „Продължаваме промяната“, която продължава да е нерегистрирана в съда. Причина за раздорите и вътрешните битки е огромната ревност, която лидерите Кирил Петков и Асен Василев изпитват към Никола Минчев, пише „Филтър“. Двамата се провалиха – първият се сгромоляса като премиер, а вторият като неуспешен кандидат-премиер.

В същото време много анализатори, политици и граждани, подкрепящи „Промяната“, сочат Никола Минчев като алтернатива за министър-председател. 34-годишният юрист, който се справи с прилично като председател на Народното събрание, независимо че бе отстранен от поста, успява да акумулира симпатиите на широк кръг хора. Точно тази харизма и премереното поведение вадят от обувките харвардците Петков и Василев.

Пред съпартийци и сподвижници премиерът в оставка дори опитал да се пошегува, че за да влезе Никола Минчев в политиката, е трябвало да ходят да питат майка му дали ще разреши. В интерес на истината, майката на Никола – Весела Минчева, има славата на един от най-добрите адвокати в страната в областта на капиталовите пазари. Тя е един от стълбовете в кантората „Гугински, Джингов, Величков, Кючуков“, където после започва да работи отличникът на Юридическия факултет в СУ, където е работила и началничката на кабинета на Кирил Петков Лена Бориславова. Бащата на Никола Минчев също е известен адвокат – специалист по наказателни дела.

Реклама

По ирония на съдбата Никола Минчев е обслужвал като адвокат Кирил Петков в опитите му да сложи ръка над плажа Корал, но паметта на някои не е особено трайна. Често се случва точно тези, които са те защитавали и са били зад теб, да не получат благодарност за добрините си.

Сега Кирил Петков и Асен Василев работят върху два варианта за третия мандат, който е даден на БСП, и след който, по обещанието на Корнелия Нинова, ще бъде лансиран човек на „Промяната“ за премиер.

Първият е Асен Василев, а вторият Даниел Лорер. И двамата обаче със сигурност ще бъдат бламирани от ИТН. До този момент от партията на Слави Трифонов показват, че биха застанали единствено зад кандидатурата на Никола Минчев. Именно появата на младия юрист в рулетката на властта е на път да поляризира и да раздели и привържениците на „Продължаваме промяната“. Според независими анализатори на случващото се у нас повечето от симпатизантите на ПП биха застанали именно зад Никола Минчев, докато Кирил Петков натрупа доста негативи от напразни обещания и излъгани надежди.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.