Мая Манолова на няколко разговора със Стефан Янев, явяват се заедно на избори май

1 2 624

Напористата кюстендилска юристка Мая Манолова ще направи опит да рециклира парламентарната си кариера и отново да влезе в голямата политика. За целта русото острие и лидер на движението „Изправи се БГ“ е задействала план за сближаването с бившия служебен премиер Стефан Янев, чиято новосъздадена партия „Български възход“ почти сигурно ще е сред представените формации в следващия парламент.

Манолова и Янев вече са осъществили няколко срещи, на които са разговаряли за бъдещите си планове в политиката. Според хора от обкръжението на бившия омбудсман двамата не били чужди на идеята за съвместно явяване на изборите, пише „Филтър“.

Социолозите не са чак толкова големи оптимисти за представянето на партията на Стефан Янев. Най-категоричен е Димитър Ганев от „Тренд“, който отбелязва, че е устойчива тенденцията за спад в електоралната подкрепа за Стефан Янев. В изследване, направено между 5 и 7 юли, тези, които ще гласуват за бригадния генерал, са 5,7%, което е с 2 процента по-малка подкрепа, отколкото бе наблюдавано през май.

Реклама

Бившият служебен премиер Янев и екипът му са твърде пасивни и не реагират на вихрещите се събития е нас и в чужбина. Тази пасивност кара хората да губят доверие в това, че „Български възход“ е в състояние да предлага решения за различните кризи.

Именно в подобна ситуация свръхактивен човек като Мая Манолова може само да изиграе положителна роля за проекта, отбелязват независими наблюдатели на политическите процеси у нас. В изследването на „Тренд“ се отбелязва подкрепа за „Изправи се БГ“ от 1,8%.

Паметливи припомнят, че Манолова беше в коалиция с Отровното трио – Арман Бабикян, Велислав Минеков и Николай Хаджигенов, но през последните няколко месеца тримата вече са извън схемата и почти никой не ги припознава като своите хора в парламента.

1 Коментар
  1. АБРАЗИВЕЦ ЗА ПЕТИ казва

    ТО ВЕЧЕ НЕ Е ЗА СМЯХ…..

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.