Ето как Киро и Асен предадоха Бойко Рашков

3 2 880

Все по-малки са шансовете на вътрешния министър в оставка Бойко Рашков да стане шеф на КПКОНПИ и той добре знае това. Представители на всички парламентарни групи са наясно с капана, в който Рашков е вкаран от Кирил Петков и Асен Василев с кандидатурата му за поста без парламентарна подкрепа, показа проучване на „Филтър“ сред депутатите в петък миналата седмица.

Тогава в Народното събрание имаше тежко заседание на комисията по превенция и противодействие на корупцията, което изслуша главния прокурор Иван Гешев, евродепутати и журналисти за разследването на снимките с пачки и златни кюлчета. Същата комисия е една от четирите, които ще гласуват законопроекта на новата КПКОНПИ.

Без Рашков във властта е едно от условията опозиционните партии да подкрепят дискретно кабинет с третия мандат, който да управлява няколко месеца„, категоричен е депутат, който има информация от колегите си, макар че не участва пряко в преговорите. Според него Бойко Рашков  сам е настоявал на оглави КПКОНПИ още докато коалицията беше стабилна и е участвал в писането на законопроекта за новата комисия с разследващи функции. А Кирил Петков и Асен Василев са го предложили за поста след оттеглянето на ИТН с ясното съзнание, че няма да може да бъде избран.

Реклама

Освен с председателския пост в комисията за антикорупция Бойко Рашков може да се прости и с МВР, пише „Филтър“, като се позовава на свои източници в силовото министерство. Все повече служители там говорят, че 68-годишният юрист се подготвя да се оттегли и да се върне като преподавател в университета.

Рашков е в сложни отношения и с Асен Василев, който е силната фигура в „Продължаваме промяната“ след падането на кабинета с премиер Кирил Петков. Причините са няколко проверки в МВР, които засягат обръчи от фирми и хора около вицепремиера в оставка, за които двамата са имали остри разговори, издават източниците от коридорите на властта. Това е една от причините Петков и Василев да го предложат за шеф на КПКОНПИ, която още няма разследващи функции, но без гаранции, че ще бъде избран на поста. 

Усетил сценария за елегантното му отстраняване от МВР и обречената кауза да оглави КПКОНПИ, Рашков вече е споделил с близките си в министерството, че скоро ще има ново ръководство, за да има правителство.

3 Коментара
  1. ОТВРАТЕНА казва

    СТРАХОВИТО…….

  2. ОТВРАТЕНА казва

    МНОГО СЛАБО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ОСНОВНИТЕ ИГРАЧИ. СИГУРНО Е ПОРАДИ НЯКАКВИ НЕДЪЗИ И ВЛОШЕНО ПСИХИЧНО СЪСТОЯНИЕ.

  3. ОТВРАТЕНА казва

    НО Е ФЕРМА НА УМОПОМРАЧЕНИ.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.