Скандал в Narod.bg: Николай Радулов изритан от МВР заради връзки с Майкъл Чорни (ДОСИЕ)

2 4 939

Политическият номад Николай Радулов, именуван професор, е бил изритан от най-високия професионален пост в МВР – главен секретар, заради връзки със скандалния мултимилионер и далавераджия Майкъл Чорни, разкри източник на Narod.bg, като се позова на секретни документи.

При извършеното проучване безспорно е установено, че Николай Радулов е бил курсант и е завършил впоследствие ВСШ на МВР „Георги Димитров” по Държавна сигурност (сега Академия на МВР), пише в секретното досие на отцепника от ИТН.

След започване на работа в ДС е критикуван, че има „неефективен стил и метод на работа“, че му липсва „целенасоченост и конкретност в работата с агентурата“, че „няма активност и настъпателност”.

Тези квалификации ясно говорят, че Николай Радулов е бил посредствен оперативен работник, което като основа няма как да се превърне в прехваления експерт и преподавател по национална сигурност.

Важно е да се посочи, че през 1986 г. Радулов е допуснат до задочна аспирантура в школата на ДС по тема „Проблеми на информационно-аналитичното осигуряване на управленската дейност”.

Реклама

За да може да пише „особено ценната аспирантура“, през 1987 г. е назначен на работа в отдел „Учебен“ на управление „Кадри“ на МВР-ДС, а през следващата година е произведен в чин капитан от ДС. През 1994 г. е уволнен от МВР по собствено желание, (виж приложение № 2)

През 1998 г. с Указ № 415/ 03.12.1998 г. на президента на Република България Петър Стоянов полковник Николай Радулов е освободен от поста секретар на МВР по предложение на министър Богомил Бонев.

Установи се, че Николай Радулов е изкарал на позицията секретар на МВР само няколко месеца.

Корените на скандала се крият усърдно, но се знае, че Бонев изгонва Радулов за връзките му с Майкъл Чорни и „МОБИЛТЕЛ”. След време излиза наяве основата и финансовия интерес за конфликта между Бонев и Радулов.

Така лъсва, че „експертът по сигурност” Радулов имал общ бизнес със скандалния еврейски бизнесмен Майкъл Чорни. В онези години МВР, начело с Богомил Бонев, чрез фирмата си „Безконтактни мултиплексори и вериги“ прави с „Мобилтел”, тогава в ръцете на Чорни, съвместната фирма „Джи Пи Ес – България“.

Тя изгражда система, чрез която се локализират и контролират превозни средства, а също и транзитни товари. Според регистрите от онова време тази компанията се е управлявала от покойния Владимир Грашнов, Николай Радулов, пак да повторим в качеството му на секретар на МВР тогава, и Алекси Кесяков, който е шеф на кабинета на министъра Богомил Бонев. Именно общата фирма на МВР с „Мобилтел” се е превърнала в ябълката на раздора, което в крайна сметка довежда до уволнението на прехваления експерт.

2 Коментара
  1. ОТВРАТЕНА казва
  2. Пусть всегда будет СОЛНЦЕ казва

    Руския евреин Майкал Чорни съден в ИЗРАЕЛ за подкупи и корупционни практики опитал да ПЕРЕ руски престъпни капитали в Израелската икономика ,както и опитал да подкупи висши политици в Израел

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.