Световен скандал! Евродепутат от ВМРО шпионира за Москва?

4 3 810

Скандал със световен отзвук се разгаря в ЕС! Бивша дългогодишна сътрудничка на български депутат от крайнодесния спектър в Европейския парламент – т.е., ВМРО, е подозирана за съмнителни руски връзки, съобщи EUobserver в обширно разследване за руските шпиони в коридорите на ЕС.

Европейското издание разказва какъв е профилът на 19-те дипломати, изгонени от Брюксел през април за шпионаж в полза на Русия.

Наред с тях обаче са изброени и други случаи със съмнения за опасни руски връзки, като специално е откроен Европейският парламент, където има депутати с открити пристрастия към Русия. България се споменава по повод сътрудничката на наш евродепутат, чието име се пази в редакцията на EUobserver.

Според информацията, жената променя името си и кандидатства за стаж по европейски програми и базирани в Брюксел медии. Професионалната й биография включва работа в Колежа на Европа в Брюж, където се обучават много бъдещи европейски служители.

Реклама

Давала е и уроци по йога в зелено брюкселско предградие, където живеят много европейски чиновници. „Профилът й издава, че тя е свръзка с руските служби“, съобщава пред EUobserver източник от западна служба.

В момента България има двама депутати, които отговарят на споменатия крайнодесен профил – Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков, и двамата представители на ВМРО и участващи в групата на Европейските консерватори и реформисти в ЕП.

На страницата на Ангел Джамбазки са изброени 13 сътрудници, но нито един от тях не е придружен от професионална биография. Толкова сътрудници е обявил и Слабаков, като отново липсват професионални биографии.

https://euobserver.com/world/155555?utm_source=euobs&utm_medium=email

4 Коментара
 1. Френски КОлтурен Институт казва

  ВМРО си има ЯВОЧНА квартира в центъра на ПАРИЖ на бул.Шанс Елизе /ЛУКСозен апартамент за скромните 9 МИЛИОНА ЕВРА който се води на брата на ДЖАМБАЗКИ /

 2. Почнаха ги казва

  Не е зле да се огледа и развед-чекисткия обхват на личния тризонет от 360 кв.м с 120 кв.м тераси на ДС-„Иван“ каракачан на ул. Осогово 55 в София?! Както и множеството насочени към МС, Президенствтото, НС, МО, ….. спец-антени на покрива на Македонския дом на ул. Пиротска 5 в София, от чийто 5-ти етаж джандбазето безнаказано хвърляше бомбички срещу протестиращите и полицаите?! Ами личните резиденции на каракачанови в Боженци; в Тревненския балкан до гр. Плачковци; в с. Любовище, общ.Сандански; в с. Кранево, Варненско; ……?! Ами „патриотичното“ източване на секретни бюджетни фондове чрез спец-службите h t t p : / / b i t . l y / 2 j E 3 L e 4 ?! „Дорогие руские друзя“ h t t p : / / b i t . l y / 2 l U N S 6 C ?! А и Карачачанов лично беше член на ръководството на Асоциацията за българо-руска дружба на ДС-„Златан“ Захари Захариев?!

 3. Бай Ставри казва

  Хаил джанбаз ще се уреди пак в луксозна самостоятелна килия на белгийски затвор – втори етаж, южното крило!

 4. дедо Вангел казва

  Интересно, може ли някой да обясни КАКВО ТОЧНО ПРАВИ СЛАБАКОВ в този Европарламент? Дали е свършил нещо полезно за БГ?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.