Васил Димитров от ”Евролаб”: Спечелихме важна битка, ще бъдат изнесени факти за искан подкуп и рекет над бизнеса ни

5 2 513

„Спечелихме важна битка срещу групата измамници, които ни управляват, ще бъдат изнесени факти за искан подкуп и рекет над бизнеса ни“. Това се казва в специално обръщение, изпратено до медиите от изпълнителния директор на „Евролаб 2011“ Васил Димитров, след като по-рано днес Върховният административен съд отмени заповедта на шефа на БАБХ, с която компанията бе отстранена от „Капитан Андреево“.

Narod.bg публикува пълния текст на изявлението:

„Уважаеми медии, уважаеми приятели,

Днес спечелихме  важна битка в борбата срещу групата измамници, които управляват страната ни!

Въпреки, че тази Организирана Престъпна Група (ОПГ) разполага с цялата власт в държавата, незаконните им действия, лъжите и манипулациите им една по една започват да излизат наяве, като съм убеден, че в крайна сметка тези хора ще получат заслуженото си!

Също така скоро предстои пред обществото ни да бъде изнесена цялата истина относно сагата “Капитан Андреево”. Ще бъдат цитирани и имената на мафиота – “кукловод” на Петков, Христанов и Даскалов, заедно с конкретни факти, доказателства и свидетели за искани подкупи и рекет над бизнеса ни.

Освен това предстои да бъде публикуван и доклада от извънредния одит на ЕК на ГКПП “Капитан Андреево”, който пък ще покаже реалното положение на граничния контрол там към настоящия момент!

Ще водя борбата докрай, в името на принципите си, законността и спазването на Конституцията на Република България!

Благодаря на Българския СЪД!!!“

Narod.bg припомня, че заради незаконосъобразни действия на Българската агенция по безопасност на храните с решение на Върховния административен съд (ВАС) се възстановява дейността на фирма „Евролаб 2011“ като оператор по товарене и разтоварване на ГКПП „Капитан Андреево“.

Върховните съдии са се произнесли по три жалби на дружеството, свързани с издадени от изпълнителния директор на Агенцията заповеди и писма, предаде БНР.

Обжалваните документи са издадени между 17 и 19 май 2022 г.

Реклама

Ключово е първото решение, свързано с жалба на „Евролаб“ в Хасковския административен съд с настояване за прекратяване действията на БАБХ на границата.

Първоинстанционният съд отказва, но сега върховните магистрати отменят разпореждането и нареждат незабавно и безусловно да бъдат прекратени действията на органи и длъжностни лица от Агенцията, изразяващи се в недопускане на служители на дружеството да извършват товаро-разтоварна дейност и да изпълняват функции си.

Върховните съдии приемат, че действията по ограничаване на достъпа на оператора до стоките не се основават на закона и на административен акт.

Второто дело в Административния съд София – град (АССГ) е срещу жалба на изпълнителния директор на БАБХ. Там има отказ от разглеждане жалбата, което е потвърдено и от върховните съдии.

Третото дело пред Върховния административен съд също е по жалба. Делото е оставено без уважение от АССГ, но върховните административни съдии са приели, че това не е правилно и връщат за разглеждане делото по същество от първоинстанционния съд.

Припомняме ви, че през април БАБХ разпореди на „Евролаб 2011“ незабавно да преустанови лабораторната си дейност на границата заради конфликт на интереси.

Тогава стана ясно, че държавата доброволно е предоставила на лабораторията монопола върху изключително печелившата дейност на границата.

Месец по-късно, през май, правителството реши да прекъсне паричния поток към дружеството, а от 20 мaй БAБX пoe нaпълнo фитocaнитapния и здpaвeн ĸoнтpoл въpxy плoдoвeтe и зeлeнчyцитe, внoc oт тpeти cтpaни, пpeминaвaщи пpeз ГKΠΠ „Kaпитaн Aндpeeвo“, от частната „Eвpoлaб 2011“.

Тогава премиерът в оставка Кирил Петков написа в профила си във Фейсбук следното:

„Разрешавани ли са през последните 10 г. недопустимо високи нива на пестициди във вносните плодове и зеленчуци. По последни изчисления нивата на пестициди в плодовете и зеленчуците, които са достигали до масата на гражданите в България и Европа, са били до пет пъти над нормата“.

Според него именно действията на правителството по овладяването на контрола на трафика на „Капитан Андреево“ са една от основните причини, довели до свалянето му от власт.

5 Коментара
 1. многознайко казва

  Простичко е.Ама някой трябва да се сети.Дори и съда не може да отнеме контролните функции на държавата.Оборудват няколко мобилни лаборатории и ги ситуират на пътя барабар с митниците.Правят си констатациите и при установени нарушения/пропуски/на тази частна лаборатория просто се отнема лиценза……и изчезват от хоризонта.

 2. ОТВРАТЕНА казва

  БУКВАЛНО, ОСОБЕНО КАТО КРАДЕТЕ ПАРИТЕ ДОРИ ОТ ПРОСЯЦИ, ДОЛНИ МЪРШИ……

 3. ОТВРАТЕНА казва

  МНОГО ЛЕСНО ЩЕ ВИ ИЗЧЕГЪРТАМ ЛУКСА„ УРОДИ !

 4. ОТВРАТЕНА казва

  ВСИЧКИТЕ ПРАСЕТА – НА МЕЗЕТА; МНОГО ЕВТИНИ ФАЛШИВИ БАНКНОТИ. КАТО ВАС САМИТЕ„ МЪРШИ…..

 5. Рецидив казва

  КАТО КАПАК, В НАБЕДЕНОТО ШКАФЧЕ, ВЪПРОСНИТЕ ПАРИЧНИ СРЕДСТВА СА БИЛИ ДЪРЖАНИ В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА МЕСЕЦИ, ИЛИ ДОРИ ГОДИНИ…..

  ПАЧАВРИ? ГАЛА КЛИКНАЛА ЕДИН САЙТ И СЪБРАЛА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.