ЕКСКЛУЗИВНО в Narod.bg: Швейцария обвинява „строителя на Бойко” Велико Желев в пране на пари

4 25 727

Един от най-облагодетелстваните строители по времето на шайката ГЕРБ – шефът на „Хидрострой”, която погълна „Водстрой 98“ – Велико Желев, ще получи обвинени за пране на пари в Швейцария!

Дипломатически източник на Narod.bg обясни, че маститият строителен бос, спипан, че превел 21 млн. лева от парите за АМ „Хемус” по сметки в Дубай, е заловен, след като са открити документални следи, че откраднатият кеш, получен авансово, първо е бил вложен в швейцарски банки, преди да бъде покрит в ОАЕ.

Пътят на заграбените милиони до трезорите в Швейцария първоначално минавал през Българо-американската кредитна банка на бившата любовница на Бойко Борисов – Цветанка Карагьозова, която се представя като Цветелина Бориславова, с която лидерът на ГЕРБ е делил живота и тъмния си бизнес.

От БАКБ присвоените от нашия джоб пари са вкарвани в швейцарски сметки, а оттам вече заминали към Дубай.

За Велико Желев международното журналистическо разследване, базирано на изтекли данни, кръстено Dubai Uncovered, разкри, че е закупил десет апартамента на обща стойност над 4 млн. долара в столицата на Обединените арабски емирства.

Реклама

Девет от тях са в Liv Residence, в скъпия квартал Dubai Marina, а най-големият апартамент с 268.09 кв.м е на Serenia Residence, на изкуствения остров под формата на палма Palm Jumeira, за близо 800 хил. долара.

Неговата „Хидрострой” е сред най-големите в пътното строителство и една от възползвалите се от инхаус схемите в „Автомагистрали”.

Източникът на Narod.bg подчерта, че швейцарците разследвали ортака на Бойко Борисов, като се очаква му повдигнат обвинение за пране на пари.

Че това неминуемо ще се случи говори фактът, че наскоро в швейцарски арест за 24 часа ареста попаднал американски лобист, който работи за Велико Желев пак по линия на това разследване.

ОЧАКВАЙТЕ още разкрития за Велико Желев, обвинението за пране на пари в Швейцария и връзките с други олигарси от обръча на Бойко Борисов – само в NAROD.BG

4 Коментара
  1. BE CAREFUL WHO IS ABOVE YOU казва
  2. ЕДИН КАМИОН С КНИГИ НИ ДЕЛИ казва

    ПАЧАВРИ ?

  3. Египетската казва

    “ Neanderthals possessed “a form of language with basic units resembling arbitrary linguistic signs” which “lacked the complex grammatical properties of full modern language.” It is unclear what Botha wants to say with this conclusion.“

  4. ИСТИНАТА казва

    А бе, КЪДЕ е Гешев?!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.