Само в Narod.bg: Бой за шефски пост в МО заради мутренски небостъргач на пъпа на София (СХЕМАТА)

3 5 950

В люта война с новото ръководство на Информационния център на Министерството на отбраната са схемаджиите, които от години се опитват да ликвидират Военния телевизионен канал, за да усвоят терена под него за строеж на небостъргач на пъпа на София, алармира източник на Narod.bg от военното ведомство.

Вече писахме, че поредна ощетяваща схема се готви с военен имот в центъра на столицата. Според сигнала топ имот на военните – Дома на покойника, разположен в самото сърце на столицата между ул. „Гурко“, ул. „Г.С. Раковски“ и ул. „Иван Вазов“, ще бъде даден на „пернишки мутри“ за стоеж на небостъргач!

Нашият информатор твърди, че в кроежа участват зам.-директорът на Информационния център на МО – перничанката Мирослава Максимова, спрягана като интимно близка до бившия военен министър Николай Цонев, заедно с друга дама от миньорския град – Антоанета Викторова Лозенска – Тодорова, която в момента е началник-кабинет на военния министър Драгомир Заков.

По плана за ликвидацията на военната телевизия действа пряко бившият й директор Евгени Генов под диктовката на бившия военен министър Николай Цонев и сенчести пернишки бизнесмени от приятелския им кръг, които стоят зад идеята за небостъргача, за което Narod.bg пръв писа.

За целта Генов назначава бившата секретарка на Цонев за свой зам.-директор, без дамата да има съответния ценз и опит в медиите.

Първоначално двамата  започват масови уволнения на най-талантливите и съответно неудобни журналисти, като на тяхно място се назначават послушни хора без опит и ценз.

Свалят от екран най-гледаните предавания, спират производството на документални филми, налагат мракобесни плавила и тотален тормоз на екипа.

Реклама

Евгени Генов е 70-годишен бивш репортер в няколко вестника, като през живота си никога не е управлявал и един човек, нито е стъпвал в телевизия. Неговият работещ номер в живота е да се закрепи около някой властимащ – министър, президент, депутати, генерали и т.н., и да кадрува чрез тях, за да може после да си приписва заслуги, да държи под контрол и да иска услуги от „повишените“.

Така по неговите думи той е „назначил“ десетки генерали, вкл. е направил Румен Радев президент, предлагайки го за целта лично на Корнелия Нинова. Впоследствие пък претендира, че е направил и Стефан Янев служебен военен министър и после премиер, както и още десетки министри и генерали.

Колеги от нюзрума на ВТК потресени споделят как редовно злоупотребяващият им с водка директор шумно парадирал и ги заплашвал с близките си отношения с Румен Радев. Любимият му номер бил вечер, вече обилно почерпен, да го набере по телефона и да го пусне на високоговорител в нюзрума, така че да не остане и капка съмнение сред журналистите за топлата им връзка.

В същото време всяка вечер от директорския кабинет на Генов менторът му Николай Цонев управлявал тайно военното министерство, контролирайки поставени лица, назначения и съмнителни сделки.

Тогава Стефан Янев – все още военен министър, разбирайки за схемаджийската завера на Генов и Цонев зад гърба му, които злоупотребяват и с името на президента, светкавично уволнява Евгени Генов. Но дни не му стигат, за да уволни и заместничката му Мирослава Максимова – основната марионетка на Николай Цонев.

Потресени служители на военното министерство разказват как под  натиска на Цонев въпросната дама обикаля и командори десетки началници, цяла агенция, проверяващи звена, в това число и заместник-министри и генерали.

В същото време подлага на изключителен тормоз служителите в Информационния център с ненужни и некомпетентни заповеди и задачи.

Не пропуска и да се облагодетелства от властта и отделя една от колите на репортерите, за да я ползва само за себе си с личен шофьор,  който всеки ден я кара и връща до Перник и изпълнява всякакви нейни прищевки.

Очаквайте продължение по темата само в Narod.bg

3 Коментара
  1. ОТВРАТЕНА казва

    А КОЙ ЩЕ ПОМЕТЕ?

  2. […] Само в Narod.bg: Бой за шефски пост в МО заради мутренски не… […]

  3. […] Само в Narod.bg: Бой за шефски пост в МО заради мутренски не… […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.