БРАВО: Не е важно дали ГЕРБ и ДПС са мафия

7 2 927

Войната прави така, че стават възможни мнозинства, в които ГЕРБ и ДПС излизат от изолация. Спира да е важно дали са мафия, а става важно, че се кълнат във вярност на Запада“.

С тези думи политологът и изпълнителен директор на социологическата агенция „Галъп интернешънъл“ Първан Симеонов коментира възможностите за съставяне на управляваща коалиция в рамките на 47-то Народно събрание или след предсрочни избори.

Очаква се в началото на идната седмица президентът Румен Радев да посочи политическата сила, на която да връчи третия мандат за съставяне на правителство след неуспеха на двете най-големи партии в парламента – „Продължаваме промяната“ и ГЕРБ. И БСП, и „Има такъв народ“, и „Демократична България“ са заявили готовност да опитат.

По-малко вероятно е президентът да посочи ДПС или „Възраждане“, доколкото и двете политически сили вече обявиха, че не виждат смисъл от опитите за съставяне на кабинет и предпочитат да отидат направо на предсрочни избори.

Темата за евроатлантизма на следващото правителство излезе на дневен ред след интервю на съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Асен Василев пред „Капитал“, в което той казва, че през коалиционните партньори на „Продължаваме промяната“ чужди посолства „подшушвали“, че трябва да се направи „евроатлантическа коалиция с ГЕРБ.

Реклама

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза вчера, че „на ГЕРБ пъпната връв е евроатлантическата общност, и в нейно име сме готови на компромиси.“

„След едни нови избори може да има патова ситуация между прогресивно-либералния сектор в лицето на ПП и на ДБ, на БСП също, и между по-балкански сектор като ГЕРБ, ДПС. Тогава ще имаме и по-силен Костадин Костадинов.

Единственият ключ ще бъде евроатлантизмът. Войната прави така, че стават възможни мнозинства, в които ГЕРБ и ДПС излизат от изолация.

Спира да е важно дали са мафия, а става важно, че се кълнат във вярност на Запада“, изложи се Симеонов пред БНР.

По думите му дали ще има предсрочни избори или не в момента зависи главно от „Продължаваме промяната“.

„Главен въпрос е кое ще надделее – дали убедеността на „Продължаваме промяната“, че държавата се нуждае от правителство, а не от избори, които могат да произведат по-сложна картина, или това, че „Продължаваме промяната“ е в моментен подем, а това е удобен трамплин за отиване на избори“, каза политологът.

7 Коментара
 1. ОТВРАТЕНА казва

  НО Е ВАЖНО С КОЛКО УБИЙЦИ РАЗПОЛАГАТ ….

 2. ОТВРАТЕНА казва

  СИНЪТ МИ ЩЕ СВИДЕТЕЛСТВА ЗА ВАС„ МЪРШИ !

 3. ОТВРАТЕНА казва

  КАТО ЧЕ ЛИ ПРЕГОРЯХТЕ В СЦЕНАРИЯ„ ДОЛНИ ФАШИСТИ…..

 4. ОТВРАТЕНА казва

  ПРОПАДНАХТЕ МНОГО НАДОЛУ…… ФАКТ.

 5. ОТВРАТЕНA казва

  НА ТОЗИ МЕНЗИСА ПРЕЗ УСТАТА ЛИ МУ ИДВА

 6. !!! казва

  Еврогейските ценности над всичко! Да ударим с железният юмрук на онанизма по световната проституция!

 7. Египетската казва

  “ Neanderthals possessed “a form of language with basic units resembling arbitrary linguistic signs” which “lacked the complex grammatical properties of full modern language.” It is unclear what Botha wants to say with this conclusion.“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.