След „изпирането“ от ЕНП: Депутатите привикват Гешев за пачките на Бойко

2 1 076

На извънредно заседание днес парламентарната комисия по превенция и противодействие на корупцията ще изслуша главния прокурор Иван Гешев за снимките с кюлчетата и пачките на Бойко Борисов след „изпирането“, което дойде вчера от Европейската народна партия (ЕНП).

Освен Гешев в комисията ще слушат и евродепутатите Елена Йончева и Цветелина Пенкова, както и журналистите Атанас Чобанов („БиволЪ“) и Иван Бакалов (e-vestnik.bg). Поводът е изявлението на Томаш Здеховски относно петорна експертиза, извършена от българската прокуратура и изпратена на Комисията по бюджетен контрол на Европейския парламент.

Поводът е изявлението на изявлението на евродепутата Томаш Здеховски относно петорна експертиза, извършена от българската прокуратура и изпратена на Комисията по бюджетен контрол на Европейския парламент.

Реклама

Той заяви, че нашата прокуратура е направила петорна компютърна експертиза на снимките и видеото с бившия премиер Бойко Борисов с кюлчетата и парите, заснети в резиденция „Бояна“ и било установено, че те не са били манипулирани.

По-късно говорителят на главния прокурор Сийка Милева отказа коментар, като обясни пред bTV, че става въпрос за служебна комуникация между българската и европейската прокуратура.

Правосъдният министър Надежда Йорданова коментира след заседание на кабинета в оставка, че във ведомството й не разполагат с експертизата, Гешев е намерил за необходимо да информира ЕП, но не и българските депутати.

2 Коментара
  1. ФАКТОЛОГИЯТА казва

    НАСИЛИЕТО Е ВРЕДНО ЗА ВАШЕТО БЪДЕЩЕ !

  2. ЦВЯТ МАГЕНТА казва

    ПРИНЦИПНО, МЕДИИТЕ А ЗАТЪНАЛИ В ДЪЛГОВЕ ОТ МАНИПУЛАЦИИ И ЩЕ БЪДАТ КОРЕННО ПРЕЧИСТЕНИ ОТ ЕДНИ ДОБРИ СИЛИ. ФАКТ.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.