ПРИМКАТА СЕ ЗАТЯГА: Специален закон разследва Иван Гешев

4 2 337

„Докладът на Европейската комисия за върховенството на правото у нас е съпътстван с оптимизъм, тъй като отбелязва амбициозния план на правителството за сериозна и ефективна съдебна реформа“, заяви пред БНТ правосъдният министър в оставка Надежда Йорданова.

„Главният прокурор трябва да се съсредоточи върху изпълнението една от основните критики – липсват влезли в сила присъди относно корупционните схеми по високите етажи. Като гражданин има право на такъв коментар, разбира се.

Ако има желание да влезе и да го промени – политическият живот е отворен, да напусне поста си на главен прокурор и да се заеме с тази задача.

Реклама

Дотогава трябва да направи така, че ръководената от него прокуратура да действа ефективно“, продължи тя.

„Законопроектът за орган, разследващ главния прокурор, е готов и е въпрос на дни да бъде предложен за обществено обсъждане“, изтъкна Йорданова.

Предвидено е мярката да стане действаща в началото на следващата година.

„Ако нямаме избран ВСС, сме изправени пред сериозната опасност да се блокира работата на съдебната власт. това не бива да се допуска. Друга критика на ЕК – когато се избира парламентарната квота, народните представители не трябва да избират в нея действащи прокурори и следователи, защото това е една от важните мерки, за да се ограничили фактическата власт на главния прокурор върху пленума на ВСС“, каза още правосъдният министър в оставка.

4 Коментара
 1. ТЪПАТА казва

  ОФИЦИАЛНИ ЛИЦА ОБЯВИХА ПРЕД МЕДИИТЕ„ ЧЕ РЕФОРМАТА ПРЕДСТОИ, АКО СЕ СРЕЩНАТ ИНТЕРЕСИТЕ НА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ГРУПИ НА бсп и герб… ОПП, ОБЪРКАХ СЕ : РЕФОРМАТА ПРЕДСТОИ В ИМЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ. А ПРОМЯНАТА ДОЙДЕ И СИ ОТИДЕ. ОЧАКВАМЕ МАКЕТИ ОТ САЩ, ЗА ДА ОФОРМИМ СДЕЛКИТЕ ЗА МОКЕТИ В МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ…… АХМЕД ДОГАН РАЗКРИ ПЛАЧЕВНИ ИСТИНИ ЗА СТАРОБЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ НА МАФИЯТА.

 2. ТЪПАТА казва

  В СЪОТВЕТСТВИЕ СЪС ЗАКОНА„ СА МОНТИРАНИ ПОДСЛУШВАТЕЛНИ УСТРОЙСТВА НА ПО– ОНЕПРАВДАНАТА СТРАНА ОТ “ ПЕЧЕЛИВШИЯ “ СЕКТОР. ЕЙ ТАКА – ЗА ПРИТЪПЯВАНЕ НА УСЕЩАНИЯТА….

 3. Мариана Сумистката казва

  МАЛОУМНИ СТЕ, А НЕМЦИТЕ ЩЕ ВИ ЗАПЛЮЯТ.

 4. Мариана Сумистката казва

  КАК Е ИНДУСТРИЯТА? ЗАЩОТО ПРАВОСЪДНИЯТ МИНИСТЪР И СЕГА И ЗА В БЪДЕЩЕ ПАДНА В КАНАЛА.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.