Само в Narod.bg: Политическият номад Николай Радулов купил палат 580 кв. м в „Горна баня“ за смешните 71 500 лева, как? (СНИМКИ)

3 2 410

Политическата пеперудка, именувана „професор“ Николай Радулов, последно използвал ИТН за трамплин към парламента, има доста съмнителна имотна сделка в миналото, която е наложително да бъде проверена от компетентните институции, алармира пред Narod.bg източник от службите.

В секретни документи, касаещи фигурата на отцепника, е записано, че при извършеното проучване на ДС кадъра е установено придобиването на колосален имот през далечната вече 2000 г.

Палатът за жълти стотинки на Радулов, който иначе е неподкупен, както сам твърди…

Фактът се потвърждава и от подадена декларация пред КПКОНПИ, става дума за ½ къща от 580 кв. м и двор от 364 квадратни метра в София, кв. „Горна баня“, ул. „Белите борове“ №* (умишлено не публикуваме коректния номер, б.ред.) за, забележете, 71 500 лева.

Как е възможна толкова изгодна сделка?

Проверката на Narod.bg показа, че по онова време цените на имотите наистина са били по-ниски от актуалните. Така къщата в „Горна баня“ е струвала между 350 и 400 долара за квадратен метър.

Реклама

Простата сметка показва, че къщата, от която Радулов придобил една втора част, пресметната по по-ниската цена от $350 струва 203 000 долара.

Т.е., делът на завършилия Академията на МВР под шапката на ДС професор е 101 500 долара. При курс долар-лев от 1,50 до 1,84 сметката е следната – 152 250 лева при по-ниския курс е реалната цена на имота към онова време, при

Добит от Николай Радулов. При калкулация по курс 1,84 лв. за 1 долар цената става съответно 186 760 лева.

На този фон мевереецът е платил само 71 500 лева – в най-добрия случай едва наполовина от реалната цена, въпросът е как и защо?

Важно е да напомним, че в направената по-горе сметка не влиза дворът от 380 кв. метра, който в баровски квартал като „Горна баня“ само по себе си в днешно време е цяло съкровище…

3 Коментара
  1. Рецидив казва
  2. Мариана Сумистката казва

    ПАЧАВРИ ?

  3. […] Само в Narod.bg: Политическият номад Николай Радулов купил… […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.