Гроздан Караджов срещу мафията: Ще бутнем ли кея на Доган?

2 2 047

Кеят пред лятната резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган в парк „Росенец” край Бургас трябва да бъде съборен.

Премахването са поискали от регионалния строителен контрол. Това показва констативен протокол, публикуван и на фейсбук страницата на регионалния министър в оставка Гроздан Караджов. От тази битка ще разберем дали победата ще е за държавата, или за мафията.

При проверката не са били представени нужните разрешителни, с които кеят до т.нар. „Сараи” на почетния председател на ДПС е бил удължен през последните години. Поради това длъжностните лица са наредили започване на административно производство, което да доведе до премахването на съоръжението.

Реклама

„Проверка установи, че има удължаване на кейовата стена. В тази връзка е и съставеният констативен акт, който е основание за започване на административно производство за премахване на строежа”, обясни пред Нова телевизия инж. Янчо Райков от РДНСК-Бургас. Той поясни, че стената е удължена с около 150 метра.

Констативният акт вече е връчен на строителите на съоръжението. След изтичане на законовите срокове по обжалване предстои издаване на заповед за премахване на определената част. Това подлежи на съдебен контрол.

„Ще бъде изпратена покана за доброволно премахване. Ако това не се случи – ще бъде направено принудително премахване от органите на ДНСК, разбира се, за сметка на извършителите”, уточни инж. Райков.

Яснота кога точно ще започне разрушаването на кейовата стена към момента няма, защото все още не е издадена заповед за премахване.

2 Коментара
  1. Пешо казва

    Премахнете почетния прецедател и повеме проблеми няма да имаме нито за изминали периоди, нито пък в бъдещето.

  2. ИСТИНАТА казва

    Гроздане, а Ти, не беше ли в УПРАВЛЕНИЕТО?! А, защо не го БУТНА?! А, какво ще правим с КРАЖБИТЕ по „Хемус“, примерно, ще ги ВРЪЩАМЕ ли?! Да, да за ПАРИТЕ става ВЪПРОС, за ПАРИТЕЕЕЕЕЕЕ, Грозданеееее…..!!!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.